Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Luni, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

14 Octombrie 2011
Vizualizari: 1175
Comentează add

În urma acordului mediat de Egipt, peste o mie de palestinieni vor fi eliberaţi în schimbul soldatului Gilad Shalit, ţinut în captivitate de peste cinci ani.

Gilad Shalit va fi eliberat în schimbul a o mie de palestinieni

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Preşedintele Israelului, Shimon Peres. Foto: Reuters.

Organizaţia Hamas a publicat lista cu palestinienii aflaţi în închisorile israeliene care urmează să fie graţiaţi de preşedintele Shimon Peres.

Peste o mie de palestinieni vor fi eliberaţi în schimbul soldatului Gilad Shalit, ţinut în captivitate de peste cinci ani.

El va fi transferat mai intâi în Egipt şi de acolo va ajunge, probabil marţi, în Israel. 

Până în prezent nu există nicio informaţie oficială despre starea de sănătate a soldatului Gilad Shalit.

Organizaţiile teroriste din Gaza nu au permis timp de cinci ani nicio vizită a reprezentanţilor Crucii Roşii Internaţionale şi niciun contact cu familia.

Şeful Securităţii, Yoram Cohen, a avertizat că experienţa arată că peste 60% din cei eliberaţi revin la activităţi teroriste.

Şeful Statului Major al Armatei, Benny Gantz, a vizitat aseară părinţii soldatului ţinut în captivitate teroristă de cinci ani, pentru a discuta despre detalii ale eliberării şi cu privire la transferul soldatului mai întâi către Egipt.

Familiile celor ucişi în urma atacurilor teroriste palestiniene asupra civililor în autobuze, pieţe şi alte localuri publice reproşează că s-a capitulat în faţa terorismului şi că eliberarea unui număr mare de terorişti condamnaţi pe viaţă ar putea motiva grupările extremiste să răpească mai multe persoane.

Preşedintele Israelului, Shimon Peres, urmează să semneze graţierile palestinienilor condamnaţi de instanţe civile, în vederea schimbului cu organizaţia Hamas, mediat de Egipt.


Etichete HamasprizonieriînchisoareschimbShimon Peres

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live