Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Joi, 21 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Bogdan Isopescu

28 Octombrie 2014
Vizualizari: 1197
Comentează add

Un grup de ONG-uri au lansat marți, la București, patru ghiduri practice pentru combaterea discriminării în rândul romilor.

Ghiduri practice pentru combaterea discriminării romilor

bogdan-isopescu

Foto: Arhivă.

Patru ghiduri practice pentru combaterea discriminării în rândul romilor au fost lansate, astăzi, la Bucureşti, de un grup de organizaţii non-guvernamentale din România, Spania, Italia şi Portugalia.

Directorul executiv al Centrului de Resurse Juridice, Georgiana Iorgulescu, spune că aceste ghiduri se adresează mai ales poliţiştilor, avocaţilor, societăţii civile şi presei, actori sociali care pot influenţa mentalitatea în privinţa romilor.

"Nu putem să prevenim discriminarea comunităţilor de romi şi de la a oferi o asistenţă efectivă acestor comunităţi de romi dacă cel puţin cei patru pentru care am dedicat aceste ghiduri nu colaborează între ei. Sigur că colaborarea a trebui să fie mai largă, dar noi ne-am referit în principal la poliţie, avocaţi, ONG-uri şi media.

"Ele conţin exemple de bună practică din ţările implicate în proiect. Nu vizează numai cele patru ţări implicate, ci sunt nişte ghiduri care se adresează statelor membre", a spus Georgiana Iorgulescu.

Ultimele studii arată că, în România, 75% din romi nu raportează autorităţilor că au fost victime ale discriminării pentru că se tem de eventuale consecinţe negative.


Etichete ghidromiBucureștiONGRomâniaItaliaSpaniaPortugaliaGeorgiana Iorgulescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live