Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Miercuri, 21 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Radiojurnal

21 Decembrie 2016
Vizualizari: 484
Comentează add

Cetăţenii români pot obţine informaţii privind reglementările vamale, asigurările, regimul medicamentelor, legislaţia rutieră, condiţiile pentru transportul animalelor de companie.

"Ghidul de călătorie pentru sărbătorile de iarnă" pe site-ul MAE

radiojurnal

  Foto: mae.ro.

Ministerul Afacerilor Externe a lansat ediţia din acest an a "Ghidului de călătorie pentru sărbătorile de iarnă", pentru unele dintre destinaţiile cele mai căutate de către turiştii români: Austria, Bulgaria, Germania, Elveţia, Italia şi Ungaria.

Cetăţenii români pot obţine din acest ghid - postat pe site-ul ministerului - informaţii utile pentru o vacanţă cât mai sigură şi lipsită de evenimente nedorite.  

Informaţiile de ordin general fac referire la elemente în general cunoscute, precum: asigurarea medicală de călătorie sau cardul european de asigurări sociale de sănătate şi sunt urmate de recomandări specifice fiecărei ţări.

Anvelopele de iarnă sunt obligatorii în Austria, iar vigneta trebuie lipită pe parbrizul maşinii într-un loc vizibil, altfel riscaţi o amendă de 120 de euro pe loc.

La intrarea în Elveţia este posibil ca autorităţile să dorească să controleze starea maşinii dvs, astfel încât aceasta să corespundă normelor tehnice de acolo.

În Franţa, cauciucurile de iarnă nu sunt obligatorii.

În Bulgaria şi în Germania nu aveţi voie să folosiţi dispozitive antiradar.

În Italia depăşirea limitelor de viteză este sancţionată cu amenzi de până la 1000 de euro şi suspendarea permisului.  

"Ghidul de călătorie pentru sărbătorile de iarnă" al Ministerului Afacerilor Externe de la Bucureşti mai conţine, pentru fiecare ţară, reglementări vamale, detalii privind regimul medicamentelor, ce este bine de ştiut dacă plecaţi în vacanţă cu animale de companie, adrese ale Ambasadelor şi Consulatelor României.


Etichete ghidmaecălătorii externesărbători de iarnă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live