Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Joi, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniel Neguţ

18 Iunie 2014
Vizualizari: 983
Comentează add

Ministrul fondurilor europene, Eugen Teodorovici, face apel către beneficiarii Posdru să depună urgent cereri de plată pentru toate facturile până la 1 august.

Ghid pentru solicitanţii de finanţare europeană

daniel-negut

Ministrul fondurilor europene, Eugen Teodorovici. Foto: maeur.ro.

Ministrul fondurilor europene, Eugen Teodorovici, doreşte să vină în sprijinul mediului privat prin elaborarea unui ghid, astfel încât solicitanţii de finanţare europeană să beneficieze de o informare coerentă şi unitară, fără interpretări birocratice, şi să poată asigura creşterea gradului de absorbţie a fondurilor alocate în viitorul exerciţiu financiar.

În acest ghid vor fi publicate şi modele tip de avize şi autorizaţii eliberate de diverse instituţii, precum Oficiul Naţional al Registrului Comerţului sau Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.

Este obligaţia noastră să luăm aceste avize, şi nu a dumneavoastră, ca să nu mai pierdeţi timp şi bani, a spus ministrul Teodorovici, adresându-se oamenilor de afaceri prezenţi la conferinţă.

Dintre aceştia, secretarul general al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România, Cristian Pârvan, a subliniat că Ministerul Fondurilor Europene nu ar trebui să mai aştepte semnarea acordului de parteneriat 2014-2020 pentru a permite derularea unor proiecte pe domenii despre care se ştie în mod sigur că vor primi finanţare europeană şi în următorul exerciţiu financiar.

De altfel, ministrul Eugen Teodorovici a spus că există deja o listă de proiecte de rezervă din actuala alocare financiară, dar care nu au finanţare, proiecte care vor fi introduse în noua perioadă de alocare 2014-2020, astfel încât beneficiarii pot deja să le implementeze şi să le şi fie decontate lucrările chiar în acest an.

Creştere a cererilor de rambursare

Secretarul general al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România, Cristian Pârvan, a mai propus efectuarea unor controale riguroase în teritoriu pentru a constata modul în care autorităţile locale derulează proiectele şi pentru a exista o situaţie clară a modului în care sunt cheltuiţi banii europeni. De altfel, la nivel regional, chiar există o asemenea evidenţă.

Şefa Departamentului Promovare Regională şi Investiţii de la Agenţia de Dezvoltare Regională Bucureşti-Ilfov, Claudia Ionescu: În ultima perioadă se remarcă o creştere a cererilor de rambursare şi astfel putem observa rambursări pentru centre sociale, reabilitare, modernizare şi echipare a spitalelor; de asemenea, în ceea ce priveşte infrastructura rutieră.

Ministrul Eugen Teodorovici a mai spus că va lua măsuri şi pentru reducerea numărului de contestaţii neîntemeiate cu privire la achiziţiile publice prin introducerea unei garanţii care să fie reţinută la bugetul de stat în cazul în care solicitantului i se respinge contestaţia.


Etichete Ministrul fondurilor europeneEugen TeodoroviciPOSDRUClaudia IonescuCristian Pârvan

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live