Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Miercuri, 12 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

28 Noiembrie 2016
Vizualizari: 990
Comentează add

Iniţiativa România a lansat site-ul www.alegeriparlamentare2016.ro.

Ghid pentru alegerile parlamentare

florin-lepadatu

 

Iniţiativa România a lansat site-ul www.alegeriparlamentare2016.ro, numărul candidaţilor eligibili pentru viitorul Legislativ estimaţi de această mişcare civică fiind de 746.

"AP16 este cel mai amplu proiect din ultimii 26 de ani de informare publică electorală şi de prezentare a candidaţilor, partidelor, programelor de guvernare, a istoriei politice a partidelor şi rezultatelor electorale din 1990 până astăzi, drepturilor şi obligaţiilor legale ale alegătorului în ziua votului.

AP16 este un ghid complet al alegătorului la alegerile generale din 11 decembrie 2016", se arată într-un comunicat al mişcării civice Iniţiativa România.

Potrivit sursei citate, Iniţiativa România a estimat 746 de candidaţi cu şanse de a intra în Parlament (zonă eligibilă), pe baza sondajelor de opinie realizate până la data de 14 noiembrie 2016, informează Agerpres.

Site-ul include profilurile celor 746 de candidaţi (studii, istoric profesional şi prezenţă online, 60 de profiluri, fiind încă în lucru) şi o evaluare "de risc" a acestora "pe baza informaţiilor privind integritatea (problemele penale, incompatibilităţi, conflicte de interese), respectul faţă de statul de drept (iniţiative legislative de amputare a puterii judecătoreşti sau de dezincriminare a unor fapte penale în interes partinic, voturi împotriva cererilor parchetelor de ridicare a imunităţii parlamentarilor) şi traseismul politic)".

 

Etichete Alegeri parlamentare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live