Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Miercuri, 27 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulian Olescu

20 Septembrie 2021
Vizualizari: 219
Comentează add

Fondul de Garantare a Asiguraţilor a anunţat că, începând de astăzi, primeşte cereri de deschidere a dosarelor de daună din partea potenţialilor creditori.

Ghid cu informaţii pentru cei care deţin poliţe RCA de la City Insurance

iulian-olescu

   Foto: Arhivă.

După intrarea în faliment a companiei de asigurări City Insurance, care era lider de piaţă cu 3 milioane de poliţe RCA emise, Fondul de Garantare a Asiguraţilor a anunţat că, începând de astăzi, primeşte cereri de deschidere a dosarelor de daună din partea potenţialilor creditori de asigurare ai Societăţii de Asigurare - Reasigurare City Insurance S.A.   
 
Între timp, Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România, împreună cu Biroul Asigurătorilor de Autovehicule, a lansat un ghid cu informaţii utile atât pentru cei care deţin o poliţă RCA de la City Insurance sau pentru cei care au fost victime ale unui accident rutier cu o maşină asigurată la această companie. 
 
În ghid se subliniază că, dacă dețineți o poliță de asigurare emisă de City Insurance, aceasta rămâne valabilă în continuare până cel târziu la 90 de zile după rămânerea definitivă a hotărârii de deschidere a procedurii falimentului sau până la expirarea poliței, dacă valabilitatea acesteia se încheie în mai puțin de trei luni.
 
Prin urmare, până la atingerea unuia dintre aceste termene, în cazul unei polițe RCA de exemplu, puteți circula pe drumurile publice, iar dacă veți fi controlați în trafic nu veți fi sancționați.
 
De asemenea, în cazul în care sunteți vinovat de producerea unui accident rutier soldat cu pagube materiale și/sau vătămări corporale, terţul păgubit va fi despăgubit în baza acestei poliție, în limitele stabilite de lege, respectiv 450.000 de lei și prin înscriere la masa credală, în cadrul procedurii de faliment.
 
Ghidul precizează printre altele și că, dacă sunteți victima unui accident rutier produs de un conducător auto al unui autovehicul asigurat printr-o poliță RCA emisă de City Insurance, dacă nu ați avizat încă dauna la societatea de asigurare, aveți dreptul să o faceți adresându-vă Fondului de Garantare a Asiguraților cel târziu până la data denunțării poliței RCA de către asigurat, dar nu mai mult de 90 de zile de la data pronunțării hotărârii de deschidere a procedurii falimentului.
 
Pentru încasarea indemnizațiilor sau a despăgubirilor veţi putea depune o cerere de plată motivată și însoțită de documente justificative până la maximum 90 de zile de la rămânerea definitivă a hotărârii de deschidere a procedurii de faliment sau de la data nașterii dreptului de creanță, atunci când acesta s-a născut ulterior.

Etichete rcaCity Insuranceghid(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live