Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Marţi, 11 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Constanţa Comănici

20 Iunie 2013
Vizualizari: 1194
Comentează add

Reprezentanţii ministerului transporturilor nu sunt de acord cu condiţiile puse de Grupul Feroviar Român şi încearcă să-l convingă pe investitor să renunţe la acestea.

GFR "pune condiţii" în cazul privatizării CFR Marfă

constanta-comanici

CFR Marfă. Foto Arhivă.

Singura companie rămasă în cursa pentru privatizarea CFR Marfă a oferit mai mult decât preţul de pornire de 180 de milioane euro - a anunţat joi ministrul transporturilor, Relu Fenechiu.

Grup Feroviar Român, controlat de omul de afaceri Gruia Stoica, pune însă unele condiţii la cumpărarea pachetului majoritar de 51% din acţiunile CFR Marfă.

Reprezentanţii ministerului transporturilor nu sunt de acord cu condiţiile puse de GFR şi încearcă să-l convingă pe investitor să renunţe la acestea.

Ministrul transporturilor a avertizat că, în caz contrar, ofertantul rămas în cursa pentru privatizarea CFR Marfă va fi descalificat.

"În ceea ce priveşte condiţiile care sunt cerute, atât timp cât se va renunţa la ele, putem să mergem mai departe.

"Dacă nu, nu vom merge mai departe, pentru că mandatul comisiei de privatizare este foarte clar: preţul trebuie să fie peste 180 de milioane de euro şi fără niciun fel de condiţii", a spus Relu Fenechiu.

Înainte de anunţul făcut de ministrul transporturilor, premierul Victor Ponta a cerut comisiei de privatizare să negocieze foarte bine cu ofertantul unic rămas în cursă planul de investiţii, modul de păstrare a locurilor de muncă şi capacitatea de dezvoltare a companiei CFR Marfă.


Etichete CFR MarfăRelu FenechiuGFRGruia Stoicaprivatizare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live