Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRILE DIMINETII Duminică, 07 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

20 Decembrie 2020
Vizualizari: 231
Comentează add

Gestionarea parcărilor din Bucureşti, prin aplicaţii electronice

alex-lancuzov

 ArhivăFoto: Atena Teognoste.

Trei din cele șase sectoare ale capitalei nu au încă aplicaţia electronică pentru parcările de reşedinţă. Se lucrează, însă, pentru lansarea unor programe informatice de gestionare a parcărilor.
 
De asemenea, există o serie de discuţii legate de majorarea taxei pentru parcări, care este în prezent 50, 60 de lei pe an, în funcţie de zonă. Alex Lancuzov are detalii:
 
Reporter: Aplicaţii electronice dedicate pentru parcările de reşedinţă există doar în sectoarele 3, 4 şi 6, aceste servicii online fiind foarte utile proprietarilor auto, care vor să obţină un loc de parcare.
 
Pentru Sectorul 1, Primăria a lansat acum câteva zile un program informatic care rămâne în teste până pe 2 ianuarie, în timp ce pentru sectoarele 2 şi 5 se lucrează la aplicaţia, care va fi disponibilă la primăvară. Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, ne spune în ce stadiu este această soluţie digitală, dar anunţă şi o discuţie pentru majorarea taxei:
 
Radu Mihaiu: La acest moment se lucrează la o aplicaţie pentru alocarea locurilor de parcare. Cei de la Administraţia Domeniului Public spun că va fi gata în martie. Există o discuţie la nivelul celor șapte primari ai Bucureştiului referitoare la creşterea taxei pentru locul de parcare.
 
Reporter: În Sectorul 3, de luna viitoare, se reia atribuirea locurilor de parcare libere cu licitaţie, dacă există mai multe cereri pentru acelaşi loc.
 
Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3: Evident că n-om putea să le atribuim pe toate deodată. Acest proces va fi o chestiune permanentă. Se licitează şi online, şi prezent fizic, adică se vinde şi se spune: ”domnule, cât oferiţi pentru a lua locul de parcare?”, atunci când sunt mai multe solicitări. Şi unii zic:”dăm 50 de lei”, altul zice:”eu vreau să dau 100 de lei”. S-a adjudecat. La revedere. Nouă ne trebuie nişte criterii foarte transparente.
 
Reporter: La începutul anului viitor, în Bucureşti, vor fi inaugurate parcările publice de la Decebal, în Sectorul 3, cu 700 de locuri, şi Vergului-Pantelimon, în Sectorul 2, cu aproximativ 500 de locuri.
 
(PH)

Etichete parcariBucurestiaplicatii(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live