Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BURSA DE UMOR Duminică, 08 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

15 Iulie 2019
Vizualizari: 175
Comentează add

Italia va prezenta luni noi propuneri ale guvernului de la Roma privind gestionarea fluxului de migranţi în Uniunea Europeană.

Gestionarea fluxului de migranţi în Uniunea Europeană

florin-lepadatu

 Foto arhivă

Italia va prezenta luni noi propuneri ale guvernului de la Roma privind gestionarea fluxului de migranţi în Uniunea Europeană.

Ministrul de externe al ţării vorbeşte de nevoia unui mecanism mai clar de control al migraţiei şi cere inclusiv trierea celor eligibili pentru azil în ţările de origine şi transferul lor către Europa pe cale aeriană.

Premierul Matteo Salvini a criticat de mai multe ori Uniunea Europeană pentru cum gestionează migraţia din nordul Africii.

Peste jumătate dintre imigranţii care au intrat în Europa în ultimii trei ani au ajuns în Italia, notează Bloomberg.

Corespondenta noastră la Roma, Elena Postelnicu, relatează: "O distribuţie a refugiaţilor după criterii obiective şi clare între toate statele membre, suplimentarea ajutoarelor pentru ţările de origine ale migranţilor cu o posibilă finanţare cu ajutorul obligaţiunilor UE şi o cooperare mai puternică între forţele de poliţie europene împotriva traficanţilor de migranţi.

Acestea sunt propunerile ministrului Italian de externe, Enzo Moavero Milanesi.

Şeful diplomaţiei de la Roma este de acord cu reluarea misiunilor navale ale UE în Marea Mediterană, aşa cum a solicitat şi ONU cu condiţia ca, spre deosebire de ceea ce s-a întămplat în trecut, migranţii salvaţi să nu rămână cu toţii în Italia.

Potrivit lui Enzo Moavero Milanesi, cetăţenii din zonele de război ar trebui să aibă posibilitatea de a depune cereri de azil în afara UE într-un oficiu european dintr-o ţară care se află cel mai aproape de ei.

O dată consideraţi eligibili de a primi azilul, UE ar trebui să-i transporte pe calea aerului, ferindu-i astfel de de traficanţii de migranţi şi de călatorii periculoase pe mare, a mai sugerat şeful diplomaţiei italiene."


Etichete Migranţi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live