Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Luni, 20 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

13 Iunie 2014
Vizualizari: 745
Comentează add

La Atena, a început, joi, Conferinţa internaţională pentru gestionarea eficientă şi durabilă a deşeurilor solide.

Gestionarea eficientă şi durabilă a deşeurilor solide Gestionarea eficientă şi durabilă a deşeurilor solide - Conține audio

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

Euranet Plus.

Gestionarea deșeurilor înseamnă educația populaţiei cu privire la colectarea, transportul, tratarea, reciclarea și depozitarea materialelor rezultate din activități umane, dar şi prevenirea ca acestea să ajungă în mediul natural, pentru a reduce, astfel, efectul lor asupra sănătății oamenilor şi a mediului.

Alt scop al gestionării deșeurilor este economisirea de resurse naturale, prin reutilizarea părților recuperabile.

Conform statisticilor şi studiilor, cantităţile de deşeuri generate, în fiecare ţară, şi nivelul acestora pe cap de locuitor sunt legate de gradul de dezvoltare şi urbanizare, de specificul şi structura consumului, de nivelul veniturilor şi de tipul de viaţă al populaţiei.

Audio: Gestionarea eficientă şi durabilă a deşeurilor solide.

În acelaşi timp, nivelul de dezvoltare şi civilizaţie al fiecărei societăţi influenţează major activitatea de protecţie a mediului înconjurător împotriva poluării cu deşeuri.

Potrivit ultimului raport Eurostat, care conţine datele din 2012, statele din Uniune au generat, în medie, 492 kg deşeuri municipale pe persoană, dintre care 42 la sută au fost reciclate sau transformate în compost, iar restul au ajuns în natură.

Pe primele locuri, cu peste 60 la sută din deşeuri reciclate, se află Germania şi Austria, însă România se află pe ultimul loc, cu doar 1 la sută. Potrivit directivelor europene, fiecare ţară trebuie să-şi crească nivelul de reciclare până în 2020.

Astfel, România ar trebui să ajungă, în 6 ani, să recicleze 50 la sută din deşeurile pe care le produce.

Conferinţa, care se desfăşoară timp de trei zile în capitala Greciei, ţară care deţine, în prezent, preşedinţia semestrială a Uniunii Europene, promovează şi eforturile Comisiei pentru o gestionare cât mai corectă şi eficientă a deşeurilor solide.

Obiectivul principal al Conferinţei de la Atena este de a stimula interesul atât al oamenilor de ştiinţă cât şi al cetăţenilor şi de a-i informa despre ultimele descoperiri în materie de gestionare a deşeurilor solide.


 


Etichete Euranet PlusUniunea EuropeanăComisia Europeanădeşeurigestionaredurabil

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live