Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Sâmbătă, 28 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

12 Aprilie 2019
Vizualizari: 618
Comentează add

Papa Francisc le-a sărutat picioarele preşedintelui Sudanului de Sud, Salva Kiir, şi liderului rebelilor din ţară, Riek Machar, la încheierea unui "summit de pace".

Gest dramatic al Papei Francisc legat de armistiţiul din Sudan

sergiu-stet

  Papa Francisc.      Foto: Arhivă.

Papa Francisc a încheiat perioada de meditaţie a liderilor din Sudanul de Sud, îngenunchind pentru a săruta picioarele acestora şi cerându-le să fie "făcători de pace".
 
Preşedintele Sudanului de Sud, Salva Kiir, şi fostul său adjunct devenit între timp lider al rebelilor din ţară, Riek Machar, au participat la două zile de rugăciuni şi predici la Vatican.
 
Scopul lor a fost să găsească un mod de a bloca o revenire la război civil în Sudanul de Sud.
 
Papa le-a cerut celor doi să respecte armistiţiul pe care l-au încheiat: "Dragi fraţi şi surori, pacea este posibilă. Nu voi obosi niciodată în a repeta acest lucru: pacea este posibilă. Este cel mai mare dar al Domnului, dar este şi datoria supremă a celor care au răspundere pentru popoare".
 
BBC aminteşte că acesta nu este modul obişnuit în care se încheie summit-urile pentru pace, dar la încheierea perioadei de meditaţie a celor doi lideri Papa a păşit în faţa biroului de unde a rostit aceste cuvinte şi s-a îndreptat spre cei doi.
 
Aplecându-se încet, Suveranul Pontif de 82 de ani le-a sărutat picioarele lui Salva Kiir şi Riek Machar. A fost unul dintre cele mai dramatice gesturi ale Pontificatului său.
 
Preşedintele Kiir a reacţionat mulţumindu-i Papei Fancisc, declarând că zilele de meditaţie i-au arătat ceea ce nu au făcut şi ceea ce trebuie să facă.

Etichete Papa FranciscSalva Kiir,Riek MacharSudanSudanul de Sud

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live