Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Vineri, 23 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

29 Aprilie 2020
Vizualizari: 459
Comentează add

Cântatul în cor s-a remarcat ca un punct de discordie între stat și episcopii catolici. Epidemiologii au avertizat însă că cântatul e la fel de periculos ca tușitul.

Germania va stabili reguli pentru slujbele religioase

sergiu-stet

 Foto: Arhivă.

Statul german lucrează la reguli pentru desfășurarea slujbelor religioase pe timp de pandemie, cancelarul Angela Merkel urmând să se consulte cu șefii cultelor.
 
The Guardian scrie că Germania și-a relaxat măsurile de carantină acum o săptămână, dar lăcașele de cult au rămas în general închise, nefiind considerate o prioritate. Liderii religioși au consimțit dinaintea consultării la o serie de măsuri, între care distanțarea fizică strictă și interdicția a orice are legătură cu fluide corporale, cum ar fi pupatul obiectelor religioase sau administrarea împărtășaniei din mână în gură.
 
Liderii musulmani au acceptat suspendarea temporară a rugăciunilor de vineri. În schimb cântatul în cor s-a remarcat ca un punct de discordie între stat și episcopii catolici.
 
Epidemiologii au avertizat însă că cântatul e la fel de periculos ca tușitul. Proiectul de regulament interzice totodată și instrumentele muzicale de suflat. 

Etichete catoliccreștinortodoxslujbăLiturghieregulicântatbisericăcredințăepiscopiGermania

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live