Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 16 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

27 Noiembrie 2020
Vizualizari: 135
Comentează add

Restaurantele, instituțiile de cultură și de divertisment rămân închise, inclusiv de sărbători.

Germania va prelungi restricțiile până la începutul anului viitor

florin-lepadatu

 Foto: Arhivă.

Germania a intrat în grupul țărilor cu peste un milion de cazuri de COVID, după ce autoritățile au raportat aproape 23.000 de contaminări noi în ultimele 24 de ore.

Pentru a opri răspândirea necontrolată a coronavirusului, Guvernul federal, împreună cu conducerea landurilor, a decis să prelungească restricțiile până la începutul anului viitor.


Corespondenţă din Bonn - Reporter: Vlad Drăghicescu - Restaurantele, instituțiile de cultură și de divertisment rămân închise, inclusiv de sărbători. Şcolile și grădinițele își continuă însă activitatea.

Totodată, de la 1 decembrie întâlnirile private cu prietenii și rudele vor fi limitate la cinci persoane din propria gospodărie și cel mult o altă gospodină, copiii până la 14 ani nefiind puși la socoteală. În timpul sărbătorilor, 23 decembrie până la 1 ianuarie, se pot întâlni 10 persoane.

Guvernul cere omenilor să evite participarea la slujbele de Crăciun, Angela Merkel precizând că se caută o înțelegere cu reprezentanții comunităților religioase.

Este extinsă purtarea măștii în centrele orașelor, iar companiilor li se cere să-și închidă activitatea în perioada 23 decembrie - 1 ianuarie, permițând munca la domiciliu.


Etichete germania

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live