Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END (Continuare) Duminică, 31 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

RADOR

14 Iunie 2018
Vizualizari: 464
Comentează add

Armata germană va închiria drone de tip Heron ce pot fi dotate cu arme pentru prima dată în istoria sa, după ce un comitet parlamentar a aprobat închirierea dispozitivelor aeriene

Germania va închiria cu 1 miliard de dolari drone produse de Israel Germania va închiria cu 1 miliard de dolari drone produse de Israel - Conține video

rador

 Ursula von der Leyen             Foto: commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=34048622.

Armata germană poate închiria drone israeliene capabile să fie echipate cu arme, au decis parlamentarii nemţi. Armata germană va închiria drone de tip Heron ce pot fi dotate cu arme pentru prima dată în istoria sa, după ce un comitet parlamentar a aprobat închirierea dispozitivelor aeriene din Israel.

Urmăriţi aici o scurtă prezentare (în limba engleză) a dronei Heron TP (Eitan)--->>>

Proiectul va costa Germania peste un miliard de dolari americani. Parlamentarii din cadrul comitetului de buget din Bundestag au susţinut miercuri propunerea de închiriere a unei flote de drone de tip Heron-TP, produse de Israel, decizie ce permite armatei germane să opereze drone capabile să poarte rachete pentru prima dată.

Controversata decizie marchează "un important semnal" pentru armata germană, a declarat ministrul apărării, Ursula von der Leyen, ce milita pentru luarea unei astfel de decizii încă din 2016.

Armata germană operează deja drone de mici dimensiuni, dar şi drone de dimensiuni medii de tip Heron 1, pentru misiuni de supraveghere în state precum Mali şi Afganistan. Cu anvergura aripilor de 16,6 metri, drona de tip Heron 1 este prea mică pentru a fi echipată cu arme. Miercuri, comisia parlamentară germană a alocat 1,05 miliarde de dolari americani pentru închirierea mult mai avansatului model Heron-TP, care are o anvergură a aripilor de 26 de metri şi poate fi utilizat ca aparat de zbor pentru atac.

Dronele vor fi închiriate de la compania Aerospace Industries din Israel. Ministrul apărării Von der Leyen a precizat că dronele de tip Heron-TP pot livra imagini cu o rezoluţie video îmbunătăţită şi pot zbura pe distanţe mai lungi şi, implicit, oferi protecţie mai bună soldaţilor germani.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a salutat decizia parlamentului german. "Această imensă afacere este emblematică pentru parteneriatul strategic dintre Germania şi Israel", a postat premierul israelian pe Twitter. "Şi este o dovadă că industria Israelului poate produce pentru state ca Germania".


Etichete BundestagdroneHeron-TPUrsula von der LeyenAerospace IndustriesBenjamin Netanyahu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live