Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Vineri, 21 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Vlad Drăghicescu, Bonn

19 Noiembrie 2021
Vizualizari: 347
Comentează add

Germania va generaliza restricţii pentru nevaccinaţi - a anunţat cancelarul Angela Merkel, la finalul unei reuniuni de criză.

Germania „va generaliza restricţii pentru nevaccinaţi”

vlad-draghicescu-bonn

Munchen, Germania, în timpul stării de urgență declarată în urma pandemiei de Covid-19. Foto: Arhivă/ Ionut Iamandi

Realizator: Germania va generaliza restricţii pentru nevaccinaţi - a anunţat ieri cancelarul Angela Merkel, la finalul unei reuniuni de criză. Ţara se confruntă cu o situaţie epidemiologică foarte gravă: record de infectări - 65.000 de cazuri în ultimele 24 de ore şi presiune puternică pe spitale, în condiţiile unei vaccinări insuficiente, sub limita mediei europene. Va fi impusă vaccinarea obligatorie pentru  personalul din spitale şi căminele pentru vârstnici, iar o nouă lege prin care să fie controlată situaţia sanitară a fost votată de Parlament, după cum relatează corespondentul RRA în Germania, Vlad Drăghicescu:

Reporter: Bundestagul a aprobat amendamentele la Legea de prevenire a infecţiilor, asigurând astfel o nouă bază legală pentru măsurile restrictive. Dacă legea va intra în vigoare, starea de urgenţă pe care s-au bazat măsurile de până acum va expira la 25 noiembrie, fiind înlocuită de un catalog de măsuri care diferă de situaţia juridică anterioară, în principal prin faptul că landurile federale nu mai pot dispune închiderea generală a şcolilor, magazinelor, restaurantelor sau a facilităţilor sportive. În schimb, devine obligatorie la nivel naţional reglementarea 3G, respectiv certificatul verde la locul de muncă, dar şi în mijloacele de transport în comun. La fel, şi revenirea la munca de acasă ori obligaţia de testare înainte de pătrunderea în centrele pentru vârstnici şi în unităţile de îngrijire a sănătăţii. Landurile însă pot continua să dispună restricţii de contact în spaţiile publice şi private. Companii germane anunţă că vor testa zilnic angajaţii. Un rezultat negativ la testare oferă cea mai bună protecţie pentru locurile de muncă la comun, deoarece chiar şi persoanele vaccinate fără simptome pot transmite virusul persoanelor nevaccinate.


Etichete (ii)germaniarestrictii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live