Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 27 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Roxana Vasile, Paris

27 Ianuarie 2013
Vizualizari: 1524
Comentează add

Ministrul francez al economiei, Pierre Moscovici, a apreciat că Germania nu are nimic de câştigat dintr-o recesiune în zona euro.

Germania trebuie să adopte "o politică de creştere economică"

roxana-vasile-paris

Foto: Reuters.

Franţa doreşte să ajungă la un echilibru cu Germania în ceea ce priveşte politicile de urmat pentru o creştere economică reală în Uniunea Europeană, pe termen scurt.

De aceea Parisul a cerut Berlinului să renunţe la accentul pe care îl pune pe austeritate şi să îşi folosească excedentul comercial pentru susţinerea cererii interne.

Ministrul economiei, Pierre Moscovici, a făcut apel către Germania să adopte o politică de creştere economică, apreciind că această ţară nu are nimic de câştigat dintr-o recesiune în zona euro.

Franţa şi Germania "trebuie să găsească o cale de mijloc"

Într-un discurs pronunţat la Montbeliard, în estul Franţei, Pierre Moscovici a punctat că Franţa şi Germania ar trebui să discute pentru a găsi o cale de mijloc între continuarea eforturilor structurale pe termen mediu pe de o parte şi susţinerea creşterii pe termen scurt pe de altă parte.

Parisul şi Berlinul, considerate motorul Europei, au poziţii diferite în privinţa modalităţilor de ieşire din criza economică.

În timp ce Franţa doreşte o reorientare europeană, între altele, printr-un pact de creştere economică, Germania consideră că impulsionarea competitivităţii nu se poate face decât prin reforme structurale.


Etichete FranţaGermaniaeconomieausteritatecreştere economică

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live