Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Miercuri, 27 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Răzvan Stancu

12 Octombrie 2010
Vizualizari: 1085
Comentează add

Germania este dispusă să susţină România pentru o mai bună integrare în Uniunea Europeană, a declarat cancelarul german Angela Merkel la Palatul Cotroceni, după întâlnirea cu preşedintele Traian Băsescu.

Germania "susţine România" pentru o mai bună integrare în UE

razvan-stancu

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel. Foto: EPA.

Germania este dispusă să susţină România pentru o mai bună integrare în Uniunea Europeană, a declarat cancelarul german Angela Merkel la Palatul Cotroceni, după întâlnirea cu preşedintele Traian Băsescu.


"Suntem întotdeauna dispuşi să susţinem România pe drumul spre o mai bună integrare în Uniunea Europeană.

"Noi ştim că ţara dumneavoastră este lovită şi de criza economică şi de aceea este bine că avem relaţii strânse în domeniul economic şi am acordat un sprijin reciproc prin pachetele anticriză. Cred că vizita de astăzi va fi o contribuţie ulterioară pentru relaţii mai intense decât sunt deja", a spus Angela Merkel.


Preşedintele Traian Băsescu a declarat că discuţiile s-au axat pe o paletă largă de subiecte precum relaţiile bilaterale, necesitatea creşterii performanţei în justiţie, discuţii legate de accesul României în spaţiul Schengen.

Traian Băsescu a adresat mulţumiri cancelarului german pentru asistenţa oferită României în problematica legată de Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) pe Justiţie.

"Vizita dumneavoastră ne va prilejui discuţii cu privire la relaţia bilaterală şi proiectele europene foarte importante pe care le avem împreună. De asemenea, ţin să vă mulţumesc pentru asistenţa pe care ne-aţi acordat-o atât în problema mecanismului de cooperare şi verificare, cât şi în toate problemele pe care România le-a avut atât în perioada de pre-aderare, cât şi acum, după ce am devenit membri ai Uniunii Europene", a spus preşedintele Traian Băsescu.


Etichete GermaniaRomâniaAngela MerkelTraian BăsescuSchengen

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live