Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Duminică, 16 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

15 Aprilie 2021
Vizualizari: 330
Comentează add

Germania şi SUA cer Rusiei să îşi retragă trupele de la frontiera Ucrainei

sergiu-stet

 Foto: Arhivă.

Cancelarul german, Angela Merkel, şi preşedintele american, Joe Biden, i-au cerut Rusiei să îşi retragă trupele de la frontiera ucraineană, pentru a detensiona situaţia din regiune, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului german citat de Reuters.
 
În cadrul unei convorbiri telefonice, Merkel şi Biden au discutat despre recentele evoluţii din estul Ucrainei şi au cerut Rusiei să evite orice eventuală escaladare viitoare a situaţiei.
 
"Cancelarul şi preşedintele au convenit că Rusia ar trebui să îşi reducă recentele suplimentări de trupe, pentru a detensiona situaţia", a declarat purtătorul de cuvânt Steffen Seibert.
 
Casa Albă a transmis, într-un comunicat, că Biden şi Merkel "şi-au exprimat îngrijorarea în legătură cu acumularea de trupe ruse la graniţele Ucrainei şi în Crimeea ocupată şi şi-au reafirmat sprijinul pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei."
 
Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, a declarat că Biden a discutat marţi cu preşedintele rus, Vladimir Putin, pentru a evidenţia consecinţele activităţilor Rusiei. 

Etichete RusiaUcrainaDonbasAngela MerkelJoe Biden

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live