Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Luni, 18 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

27 Noiembrie 2020
Vizualizari: 138
Comentează add

În următoarele trei luni, Germania şi-a propus să vaccineze anti-COVID 900.000 de persoane.

Germania şi-a propus să vaccineze anti-COVID cât mai multe persoane

radiojurnal

 Foto: Arhivă.

Germania şi-a propus să vaccineze anti-COVID 900.000 de persoane în următoarele trei luni, după ce a avansat în procesul de organizare a campaniei de imunizare.

Şase centre naționale vor fi amenajate în clădiri goale, terminale de aeroport sau săli de sport și de spectacole pentru a putea fi vaccinați până la 4.000 de oameni pe zi.

Deocamdată, Germania s-a alăturat grupului de țări care au depășit 1.000.000 de cazuri de COVID, cu cele 23.000 de noi îmbolnăvire anunțate, și pentru a descuraja răspândirea necontrolată a virusului autoritățile de la Berlin au prelungit restricțiile până la începutul anului viitor.

Corespondenţă de la Bonn - Reporter: Vlad Drăghicescu - "Restaurantele, instituțiile de cultură și de divertisment rămân închise inclusiv de sărbători.

Şcolile și grădinițele îşi continuă însă activitatea.

Totodată, de la 1 decembrie întâlnirile private cu prietenii și rudele vor fi limitate la cinci persoane din propria gospodărie și cel mult o altă gospodărie, copiii până la 14 ani nefiind puși la socoteală.

În timpul sărbătorilor, 23 decembrie până la 1 ianuarie, se pot întâlni 10 persoane.

Guvernul cere oamenilor să evite participarea la slujbele de Crăciun, Angela Merkel precizând că se caută o înțelegere cu reprezentanții comunităților religioase.

Este extinsă purtarea măștii în centrele orașelor, iar companiilor li se cere să își închide activitatea în perioada 23 decembrie -1 ianuarie, permiţând munca la domiciliu."


Etichete germania(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live