Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Joi, 29 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Vlad Drăghicescu, Bonn

22 Septembrie 2022
Vizualizari: 135
Comentează add

În Germania municipalitățile elaborează planuri pentru a economisi energie și în perioada târgurilor de Crăciun.

Germania: Sezonul de Crăciun se anunță mai întunecat #energie

vlad-draghicescu-bonn

  Foto: google.maps

În Germania, sezonul de Crăciun se anunță mai întunecat, la propriu, din cauza crizei energetice. Cu trei luni înainte de sărbători, municipalitățile elaborează concepte pentru a economisi energie și în perioada târgurilor de Crăciun.

La Berlin, de pildă, bulevardele comerciale ar putea fi mult mai puțin iluminate, după ce administrația locală a anunțat nu va cofinanța costurile cu electricitatea.

Recent, guvernul federal a emis o ordonanță de reducere semnificativă a consumului de energie, după cum explică din Germania corespondentul RRA, Vlad Drăghicescu.


Reporter: Planuri concrete de economisire a energiei electrice în perioada târgurilor de Crăciun există deja la Stuttgart. Primăria renunță în totalitate la iluminat și la calendarul de Advent din ferestre. În plus, durata de aprindere a pomilor de Crăciun din centrul orașului va fi redusă la 240 de ore în această iarnă, în loc de aproximativ 450.

La Koln, administrația va stinge luminile bradului principal și toate sursele de lumină dispensabile până la deschiderea târgului în dimineața următoare. În unele orașe, de pildă Duisburg sau Offenburg, anul acesta nu va mai fi deschis patinoarul.

Unitățile de răcire consumă prea multă energie electrică. între 10 mii și 13 mii de KWh, explică responsabilii locali. La Lübeck, organizatorii târgului de Crăciun sunt îndemnați să economisească energie, între altele oprind încălzirea în corturile zonele în care se consumă băuturi și alimente.

De altfel, din cauza creșterii prețurilor la energie, operatorii de tarabe vor opta probabil, în mod voluntar, pentru măsuri de economisire a acesteia, mai cu seamă că în aproape niciunul dintre orașe costurile la energie nu sunt acoperite de primării, cu excepția poate a elementelor de iluminat general, cum ar fi ghirlandele amplasate pe copaci.

În context, organizatorii târgurilor de Crăciun se așteaptă inevitabil la creșterea prețurilor, între altele la vin fiert și cârnați, aceasta nu doar din cauza crizei energetice, ci și a prețurilor de achiziție mai mari.


Etichete germaniaenergietarguri de craciunberlin

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live