Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Duminică, 29 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Moţatu

4 Iunie 2011
Vizualizari: 1824
Comentează add

Comisia Europeană va trimite experţi în Germania pentru a ajuta la identificarea sursei de contaminare cu bacteria E.coli. Germania a anunţat că nu oferă despăgubiri legumicultorilor europeni.

Germania primeşte ajutor european pentru combaterea E.Coli

sorin-motatu

Foto: Arhivă Reuters.

Comisia Europeană a anunţat că va trimite o echipă de experţi în Germania pentru a ajuta la identificarea sursei de contaminare cu bacteria E.Coli, care a făcut deja 19 morţi şi a provocat pierderi masive agricultorilor europeni.

Potrivit France Presse, Comisia presează de câteva zile Germania să-şi dubleze eforturile pentru a stabili originea contaminării şi să oprească epidemia.

Autorităţile americane au anunţat că vor inspecta amănunţit toate transporturile de castraveţi, salată verde şi roşii provenite din Germania şi Spania.

În SUA au fost înregistrate patru suspiciuni de contaminare cu E.Coli, toate la persoane care s-au întors din Germania.

Originea bacteriei rămâne deocamdată necunoscută iar analizele nu confirmă faptul că legumele ar reprezenta vectorul de contaminare în cazul îmbolnăvirilor înregistrate.

Germania a anunţat deja că nu va acorda despăgubiri producătorilor de legume din Europa afectaţi de suspiciunile privind rolul castraveţilor din Spania la răspândirea bacteriei ucigaşe. 


Etichete E.coliGermaniaComisia EuropeanăSpania

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live