Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ROMANIA – STARE DE ALERTĂ Joi, 13 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Răzvan Stancu

17 Mai 2010
Vizualizari: 1301
Comentează add

Executivul german doreşte şi infiinţarea unui grup pentru combaterea crizelor din zona euro.

Germania pregăteşte un plan pentru susţinerea euro

razvan-stancu

Ministrul german de finanţe, Wolfgang Schaeuble. Foto: www.wolfgang-schaeuble.de

Guvernul german va face propuneri pentru un plan de susţinere a monedei euro şi de prevenire a noi crize ale datoriilor în uniunea monetară, a declarat luni un purtător de cuvânt al Ministerului german de Finanţe, transmite Reuters.

 

Executivul german doreşte şi infiinţarea unui grup pentru combaterea crizelor din zona euro.

  

"În spatele acesteia este certitudinea noastră că nu putem permite repetarea situaţiei din Grecia. Considerăm că Pactul pentru Stabilitate şi Creştere a fost insuficient. Înainte de toate vrem să prevenim crizele bugetare, vrem o supraveghere mai bună a politicilor monetare, dar şi înfiinţarea unui grup pentru combaterea crizelor din zona euro", a spus purtătorul de cuvânt Michael Offer într-o conferinţă de presă.

  

Potrivit mai multor publicaţii, între care si Sueddeutsche Zeitung, au arătat că guvernul german doreşte implementarea unor reguli mai stricte, bazate pe legislaţia germana pentru a proteja mai eficient spaţiul euro de datorii excesive.

 

Însă purtătorul de cuvânt al executivului a refuzat să precizeze dacă guvernul va cere introducerea la nivelul zonei euro a unui plafon pentru deficite similar celui folosit de statul german.

 

Executivul german a adoptat o lege, anul trecut, care prevedea aducerea deficitului bugetar al ţării la 0,35% din PIB până în anul 2016 precum şi menţinerea îndatorării la acest nivel.

 

Vineri este prevăzută o reuniune a liderilor statelor din zona euro pentru a se discuta modalităţi de susţinere a comunităţii monetare la care va participa şi ministrul german de finanţe Wolfgang Schaeuble.


Etichete euroUniunea EuropeanăGermaniaMinisterul german de Finanţe

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live