Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Vineri, 22 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Vlad Drăghicescu, Bonn

29 Octombrie 2018
Vizualizari: 507
Comentează add

Principalele partide ale coaliţiei guvernamentale din Germania au suferit pierderi importante în alegerile locale.

Germania: Partidele de guvernământ pierd teren în alegerile locale

vlad-draghicescu-bonn

Liderul CDU, Angela Merkel.     Foto: Arhivă.

Principalele partide ale coaliţiei guvernamentale din Germania au suferit pierderi importante în alegerile locale de ieri din landul Hessa, unde se află şi capitala financiară a ţării, Frankfurt.

Potrivit estimărilor, Uniunea Creştin Democrată a cancelarului Merkel şi partenerii săi social democraţi au rămas fără 10 procente din voturile primite la scrutinul precedent, din 2013.

Este a doua decepţie electorală la rând, într-o competiţie regională, după cea din Bavaria, iar Angela Merkel, care va comenta azi rezultatul, este aşteptată să încerce să-şi resudeze alianţa tot mai fragilizată.

Deşi rămân cea mai importantă forţă politică, cu 27,4% din sufragii, creştin-democraţii cancelarului Angela Merkel s-au ales cu cel mai slab rezultat de după 1966.

Într-o situaţie deplorabilă se află şi social-democraţii. Exit-poll-urile îi cotează cu 19,6%, cele mai slabe cifre din istoria SPD în acest land.

Marii câştigători ai alegerilor sunt Verzii, 19,6% şi Partidul Naţionalist Alternativa pentru Germania, votat de 13 procente din alegători şi care este din acest moment, reprezentat în toate parlamentele locale.

La Berlin, alegerile din Hessa sunt privite ca un vot de blam pentru marea coaliţie de guvernare CDU-SPD. Toţi ochii se îndreaptă acum spre social-democraţi, nu puţini dintre ei dorind abandonarea alianţei.

Preşedintele SPD, Andrea Nahles, a declarat că partidul intenţionează să stabilească o nouă foaie de parcurs pentru guvern, pe care SPD o va folosi pentru a măsura progresul coaliţiei, la jumătatea actualei legislaturi.


Etichete alegerigermaniamerkel

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live