Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 22 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Vlad Drăghicescu, Bonn

27 Decembrie 2018
Vizualizari: 609
Comentează add

Ministrul german de externe şi-a exprimat opoziţia faţă de desfăşurarea de noi arme nucleare în Germania şi în restul Europei.

Germania nu doreşte desfăşurarea de noi arme nucleare în Europa

vlad-draghicescu-bonn

Ministrul de externe german Heiko Maas. Foto: Odd ANDERSEN / AFP

Ministrul german de externe şi-a exprimat opoziţia faţă de desfăşurarea de noi arme nucleare în Germania şi în restul Europei.

Într-un interviu acordat agenţiei DPA, el afirmă că se opune rezilierii tratatului privind forţele nucleare intermediare, încheiat în 1987 între fosta URSS şi SUA privind eliminarea rachetelor cu rază scurtă şi medie de acţiune.

În nicio circumstanţă Europa nu trebuie să devină scena unei curse a înarmării - a declarat şeful diplomaţiei germane, Heiko Maas, avertizând că desfăşurarea de noi arme nucleare va fi primită cu rezistenţă sporită în Germania.

Afirmaţiile domnului Maas au produs reacţii foarte diferite pe scena politică din Germania.

Partidul Verzilor a salutat poziţia fermă a acestuia şi a solicitat mai multă iniţiativă europeană, în timp de Uniunea Creştin-Democrată avertizează în legăţură cu poziţionarea prematură a Germaniei într-o chestiune delicată.

Roderich Kiesewetter, purtător de cuvânt al CDU în chestiuni de politică externă a afirmat că Germaniei îi revine un rol deosebit de important în dezamorsarea situaţiei, obiectivul fiind revigorarea controlului armelor.

Conservatorul german consideră că atât SUA, cât şi Rusia au interesul de a abandona Tratatul privind forţele nucleare intermediare, dat fiind procesul de înarmare din Asia, îndeosebi din China, Pakistan şi Iran.

Propunerea Germaniei privind un nou control al armelor este corectă, a declarat Kiesewetter.

Cu toate acestea este prematur şi greşit să excludem deja staţionarea de noi sisteme.

Acest lucru limitează inutil spaţiul de manevră şi nu ia în considerare nevoile de securitate ale statelor din Europa de Est, a spus deputatul conservator.


Etichete Germaniaarme nucleareEuropa

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live