Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (continuare) Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Vlad Drăghicescu, Bonn

20 Noiembrie 2021
Vizualizari: 635
Comentează add

Legea prevede, între altele, introducerea certificatului verde la locul de muncă, în trenuri, autobuze și avioane, dar și revenirea la munca de acasă.

Germania: Legea de Prevenire a infecțiilor a fost modificată

vlad-draghicescu-bonn

    Foto: Arhivă. 

În Germania, camera superioară a Parlamentului a aprobat modificarea Legii de Prevenire a infecțiilor pentru a asigura bază legală pentru noi măsuri restrictive, odată cu încetarea stării de urgență de săptămâna viitoare.

Creștere îngrijorătoare a numărului de infectări a determinat deja câteva landuri să anunțe anularea unor evenimente cu public.

Bundesrat-ul a aprobat în unanimitate, după o dezbatere aprinsă, amendamentele aduse Legii de Prevenire a infecțiilor de către viitorii parteneri guvernamentali: social-democrați, ecologiști și liberali.
 
Legea prevede, între altele, introducerea certificatului verde la locul de muncă, în trenuri, autobuze și avioane, dar și revenirea la munca de acasă.
 
Amploarea valului 4 a revigorat discuțiile despre introducerea vaccinării obligatorii.
 
Guvernul Federal și landurile au convenit, în principiu, că vaccinarea obligatorie trebuie să țină cont de protejarea persoanelor deosebit de vulnerabile, respectiv vârstnicii și bolnavii, fiind, așadar, gândită pentru personalul medical și din aziluri.
 
Candidatul social-democrat la funcția de cancelar, Olaf Scholz, preferă ca vaccinarea obligatorie să fie cuprinsă în lege și nu într-o ordonanță.
 
Potrivit experților în drept, decisiv va fi principiul proporționalității, stabilindu-se dacă unitățile de Terapie Intensivă pline justifică această ingerință în integritatea corporală a individului.

Etichete germaniacovid-19Legea de Prevenire a infecțiilorcertificatul verde(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live