Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Marţi, 02 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Vlad Drăghicescu, Bonn

20 Ianuarie 2021
Vizualizari: 115
Comentează add

Germania impune noi restricții sociale și economice severe cel puțin până la jumătatea lunii viitoare.

Germania impune noi restricții sociale și economice severe

vlad-draghicescu-bonn

  Foto: Arhivă.

Locuitorii Germaniei trebuie să respecte restricții sociale și economice severe cel puțin până la jumătatea lunii viitoare, după ce cancelarul Angela Merkel și premierii landurilor federale au hotărât să prelungească actualul lockdown.

Guvernul de la Berlin a explicat că este o precauție necesară din cauza noilor tulpini de coronavirus mai contagioase. Corespondentul nostru în Germania Vlad Draghicescu relatează:


Reporter: Potrivit acordului, convenit ieri de cancelarul federal Angela Merkel și liderii landurilor germane, magazinele, facilitățile de agrement și comerțul cu amănuntul rămân închise, cu excepția magazinelor alimentare, până la 14 februarie.

Închise rămân, de asemenea, școlile și grădinițele, decizie care a inflamat spiritele în timpul teleconferinței. După reuniune, care s-a încheiat aseară aproape de miezul nopții, Angela Merkel a explicat motivele acestei rezoluții:


Angela Merkel: Ştim cu toții ce înseamnă aceste restricții pentru copii și părinți, însă există indicii serioase că mutația 117 a virusului SARS-CoV-2 se răspândește mai ușor la copii și adolescenți decât forma inițială, iar aceste indicii trebuie luate în serios.


Reporter: Astăzi, însă, unele landuri au semnaliza faptul că ar putea deschide școlile mai devreme, respectiv la 1 februarie.

Doamna Merkel și premierii landurilor au mai stabilit ieri următoarele: în magazine și în mijloacele de transport în comun este obligatorie purtarea unei măști chirurgicale - nu se mai acceptă eșarfe, fulare și alte măști confecționate în casă; restricțiile de contact rămân în vigoare neschimbate.

Este permisă întâlnirea cu maximum o persoană din afara gospodăriei. De asemenea, guvernul încearcă să determine companiile să permită cât mai multe munca la distanță, ceea ce - afirmă executivul - ar preveni aglomerația în transportul în comun la ore de vârf.

Totodată, guvernul are în vedere chiar obligarea angajatorilor de a permite home office-ul în anumite condiții, Ministerul Muncii urmând să vină în curând cu o ordonanță în sensul acesta.

(RS)


Etichete germaniarestrictii(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live