Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE - continuare Miercuri, 25 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, Ierusalim

10 Ianuarie 2017
Vizualizari: 441
Comentează add

Într-un gest simbolic de solidaritate cu Israelul, la Berlin, Poarta Brandemburg a fost luminată în culorile steagului Statului Israel.

Germania: Gest de solidaritate cu Israelul

dragos-ciocarlan-ierusalim

 Premierul israelian Benjamin Netanyahu. Foto: facebook.com/Net

Oficiali israelieni denunţă lipsa de reacţie a conducerii palestiniene de la Ramalah, care nu a condamnat atacul terorist de la Ierusalim.  

Într-un gest simbolic de solidaritate cu Israelul, la Berlin, Poarta Brandemburg a fost luminată în culorile steagului Statului Israel.

La Berlin a avut loc, în luna decembrie, un atac terorist similar cu un autocamion folosit ca armă.

Premierul Benjamin Netanyahu a declarat că Autoritatea Palestiniană nu numai că nu a denunţat atacul terorist, un camion care a intrat direct în mulţime, dar responsabili din Organizaţia Fatah au salutat atacul de la Ierusalim, soldat cu patru morţi şi 17 răniţi.

Netanyahu a vizitat astăzi o bază militară israeliană din Cisiordania, însoţit de ministrul apărării, Avigdor Lieberman, şi şeful Statului Major, Gadi Eisenkot.

Premierul a declarat că este impresionat de activitatea energică a armatei şi a forţelor de securitate în combaterea terorismului.

Ministrul apărării, Avigdor Lieberman, a atras atenţia asupra incitării alarmante care vine din direcţia Autorităţii Palestiniene.

Lieberman s-a referit şi la rolul imamilor în incitare.

Televiziunea israeliană a prezentat astăzi imagini din Germania.

Poarta Brandemburg din Berlin, cel mai important simbol al oraşului şi simbol de stat totodată, a fost luminată ieri seară în culorilor steagului israelian.

Un gest în semn de solidaritate cu Israelul, în urma atacului terorist palestinian de la Ierusalim, unde s-a folosit un camion ca armă similar cu recentul atac terorist de la Berlin.

Comentatori de la Televiziunea israeliană au remarcat că Germania este singurul stat european care s-a solidarizat cu Israelul în acest mod.
 


Etichete GermaniaIsraelsolidaritate

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live