Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Marţi, 30 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Actualităţi

26 Octombrie 2021
Vizualizari: 127
Comentează add

Min.Fed.al Sănătății-"Avem nevoie de măsuri de precauţie în continuare,în toamnă şi iarnă,în special de regula 3G”-acces în unele locuri cu green-pass,mască sanitară și distanțare.

Germania - discuții despre starea de urgență sanitară națională

radio-romania-actualitati

   Foto: Arhivă.  

În Germania, ministrul federal al sănătăţii, conservatorul Jens Spahn, a reiterat oportunitatea încetării aşa-numitei situaţii epidemice de amploare naţională, adică a stării de urgenţă. Starea de urgenţă instituită de Bundestag poate fi încheiată dat fiind că 4 din 5 adulţi sunt vaccinaţi, a spus oficialul german duminică, la ZDF.

Vlad Drăghicescu a transmis mai multe detalii pe acest subiect.


Vlad Drăghicescu: Institutul 'Robert Koch' a raportat duminică 106,3 infecţii la 100.000 de locuitori într-o săptămână, fiind pentru prima dată din luna mai când Germania înregistrează o incidenţă din trei cifre. Ministrul federal al Sănătăţii, Jens Spahn, a ţinut să sublinieze că încetarea situaţiei epidemice de amploare naţională, starea de urgenţă, nu înseamnă şi sfârşitul pandemiei. "Avem nevoie de măsuri de precauţie în continuare, în toamnă şi iarnă, în special de regula 3G, adică acces în anumite stabilimente doar pentru persoanele vaccinate, vindecate şi testate, de purtarea măştilor medicale, de distanţare în autobuze, trenuri şi în magazine'' - a spus politicianul creştin-democrat. Acesta a mai subliniat că, prin modificarea legii de prevenire a infecţiilor, landurile şi responsabilii locali pot impune astfel de măsuri fără a fi nevoie de starea de urgenţă. "Susţin în mod expres acest lucru”, a mai spus Spahn, potrivit căruia trebuie aplicate măsuri speciale de protecţie în şcoli şi în azilurile de vârstnici. "Nu am revenit în totalitate la o situaţie ca înainte de pandemie. Ne aflăm acum într-o stare de precauţie specială", a mai spus ministrul. La sfârşitul lunii august, Bundestagul a prelungit cu încă trei luni situaţia epidemică de anvergură naţională, care va expira automat la sfârşitul lui noiembrie dacă nu va fi prelungită din nou de către parlament. În conformitate cu actuala lege privind protecţia împotriva infecţiilor, starea de urgenţă constituie baza ordonanţelor privind măsurile de combatere a infecţiilor: portul obligatoriu al măştilor, distanţarea, limitare a contactelor între persoane sau achiziţionarea de vaccinuri. Argumentând că landurile trebuie să poată reacţiona optim la numărul în creştere al infecţiilor cu coronavirus, Partidul Social Democrat, formaţiune care foarte probabil va conduce viitoarea coaliţie de guvernare tripartită la Berlin alături de ecologişti şi liberali, a anunţat că urmăreşte stabilirea unui nou fundament juridic pentru restricţiile menţionate mai sus. În sensul acesta SPD poartă discuţii cu posibilii parteneri de coaliţie în vederea modificării Legii de prevenire a infecţiilor, a explicat liderul grupului parlamentar al SPD, Rolf Mützenich. În plus, controversata lege privind protecţia împotriva infecţiilor ar urma să fie modificată şi la alte capitole în actuala perioadă legislativă, pandemia arătând, potrivit lui Mützenich, că legea are nevoie de îmbunătăţiri.
Propunerea ministrului federal al Sănătăţii, Jens Spahn, de a elimina treptat situaţia epidemică de amploare naţională a stârnit diferite ecouri, mai multe asociaţii medicale salutând iniţiativa. Şeful Asociaţiei naţionale a Medicilor din sistemul public de Asigurări de Sănătate, Andreas Gassen, a calificat drept logic anunţul lui Spahn.
"La finele lunii noiembrie pot fi abandonate restricţiile. Este necesar un timp de aşteptare de 6 - 7  săptămâni pentru ca mai multe persoane să se poată vaccina”, a spus Gassen, care pledează de mai mult timp pentru o zi a Libertăţii.
Directorul general al Asociaţiei Spitalelor Germane, Gerald Gass, afirmă că nu se aşteaptă ca numărul pacienţilor cu COVID din spitale să fie la fel de mare în toamnă şi iarnă ca anul trecut. Şeful Asociaţiei Medicale germane Klaus Reinhardt, a amintit la rândul său că majoritatea persoanelor din grupurile de populaţie cele mai vulnerabile au fost vaccinate şi că situaţia din spitale este stabilă. Acesta consideră că este corect ”să avem o dezbatere despre când şi cum putem pune capăt restricţiilor asupra vieţii publice. Chiar dacă numărul de infecţii va creşte în toamnă şi iarnă, în clipa de faţă nu există nici un motiv de panică", şi-a exprimat convingerea Klaus Reinhardt.


Etichete germaniastare de urgențăstare de precauţie specialăpandemia covid-19

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live