Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CALENDAR CULTURAL Sâmbătă, 08 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

15 Aprilie 2020
Vizualizari: 165
Comentează add

Și alte produse ale fermelor, printre care carnea de vacă, fructele, legumele şi vinul, ar trebui ţinute sub observaţie şi să fie luate măsuri de susţinere, dacă va fi nevoie.

Germania cere ca UE să susţină fermele de lapte

sergiu-stet

 Foto: Arhivă / pixabay.com

Uniunea Europeană ar trebui să ia măsuri pentru susţinerea fermelor de lapte care se confruntă cu o scădere abruptă a vânzărilor din cauza crizei produse de coronavirus, a declarat ministerul german al agriculturii.

Reuters transmite că ministrul agriculturii din Germania, Julia Kloeckner, a scris Comisiei Uniunii Europene cerând ca UE să ofere susţinere financiară pentru costurile de depozitare a laptelui praf, pentru a ajuta piaţa de lapte să îşi revină după actuala scădere de preţuri.

Ministrul francez al agriculturii a făcut un apel similar săptămâna trecută. În ciuda creşterii vânzărilor de lapte în supermarketuri, închiderea cafenelelor, restaurantelor şi a altor localuri a redus cererea de lapte.

De asemenea, Asociaţia Fermierilor Germani a declarat separat că şi exporturile de produse lactate ale Germaniei au scăzut. Kloeckner a afirmat că ar trebui puse la dispoziţie depozite private pentru stocarea laptelui praf nevândut.

Scăderea exporturilor de produse lactate de către Germania, în special către Asia, presupune temeri legate de scăderea preţurilor, a afirmat Kloeckner în scrisoare.

Ea a afirmat că şi alte produse ale fermelor, printre care carnea de vacă, fructele, legumele şi vinul, ar trebui ţinute sub observaţie şi să fie luate măsuri de susţinere, dacă va fi nevoie.


Etichete laptecerereGermaniaexportalimenteagriculturăfermepreț

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live