Ascultă Radio România Actualitaţi Live

George Michael şi Roxette

Roxette - MTV Unplugged 1993 şi George Michael – Unplugged din 1997 si George Michael Queen Lisa Stansfield - Five Live 1993.

George Michael şi Roxette
Foto: wikipedia.org

Articol de Johann Pohrib, 03 Septembrie 2015, 16:12

Georgios Kyriacos Panayiotou, pe numele sau de artist George Michael, este unul dintre cei mai apreciati artisti britanici ai tuturor timpurilor.

Inregistrand circa 100 de milioane de discuri vandute, vedeta se bucura de un succes impresionant la scara mondiala, in ciuda nenumaratelor episoade de "comportament inadecvat", care i-au atras o serie de arestari soldate cu inevitabile polemici.

La varsta de 18 ani, alaturi de amicul sau Andrew Ridgeley, formeaza duetul Wham!, devenind in scurta vreme un adevarat simbol al muzicii anilor '80.

Dupa un concert sustinut in China, la sfarsitul anului 1985, cei doi se separa insa, iar George reapare in peisajul muzicii pop ca solist in 1987, cu primul sau album, Faith, care inregistreaza un succes urias.

Discul a devenit `number one` atat in State cat si in Marea Britanie, marcand nu mai putin de 4 single-uri pe primul loc in Statele Unite.

`Careless Whisper`, compus de Michael pe cand avea 17 ani, a devenit unul dintre cele mai difuzate cantece ale deceniului respectiv, fiind votat de ascultatorii londonezi in ianuarie 1995 drept cea mai iubita piesa a tuturor timpurilor. El insusi a fost ales `Cel mai bun solist al anului`.

Cel de-al doilea album, Listen Without Prejudice, ia nastere intr-o conjunctura oarecum conflictuala cu casa discografica, dornica de o muzica ceva mai comerciala, in timp ce artistul are nevoie de o mai mare independenta.

Neintelegerea dintre parti face ca vanzarile sa se situeze sub limita asteptarilor, iar Michael se trezeste tarat intr-un vartej judiciar din care casa discografica iese triumfatoare, blocand dreptul artistului de a imprima asa cum doreste.

Pretul platit de Michael este "exilul" indelungat, rupt doar de o sporadica asociere cu alti artisti sau formatii de renume international, precum Queen..

Abia in 1997, reusind sa plateasca pentru rezilierea contractului, isi redobandeste autonomia si creeaza discul Older, dedicat celui care i-a fost partener timp de doi ani, Anselmo Feleppa.

Astepand noi vesti muzicale din partea lui George Michael, RRA va invita sa-l ascultati live in aceasta noapte, in doua concerte remarcabile: George Michael – Unplugged din 1997 si George Michael Queen Lisa Stansfield - Five Live 1993.!

Roxette

Formata la inceputul anilor ’80, Roxette a devenit rapid una dintre cele mai iubite trupe pop, iar piese precum "The Look", "Dressed for Success", "Listen to Your Heart", "Dangerous", "It Must Have Been Love", "Joyride" sau "Milk and Toast and Honey" au facut inconjurul lumii, fiind considerate astazi adevarate "evergreen"-uri.

Marie Fredriksson si Per Gessle s-au intalnit pentru prima data in Halmstadt (Suedia), la sfarsitul anilor ’70, primul album Roxette - "Pearls of Passion" - fiind lansat cativa ani mai tarziu, in octombrie 1986.

Au urmat alte 6 albume de studio, 7 compilatii, 1 album de remixuri si 8 albume video, carora li se adauga nu mai putin de 39 de single-uri si tot atatea videoclipuri!

Premiati in repetate randuri pentru "Best pop-rock group", "Best selling artist" sau "Most Played video", membrii Roxette au castigat de-a lungul carierei admiratia a milioane de fani din intreaga lume.

Anul 2002 a reprezentat insa un moment de cumpana in cariera trupei, Marie fiind diagnosticata cu o tumoare pe creier.

Dupa o operatie complicata, mai multe luni de tratament si cativa ani de pauza, timp in care atat Marie cat si Per si-au dedicat timpul unor proiecte separate, trupa s-a reunit in 2009, revenind pe scena in formula consacrata.

Noi astazi revenim in anul 1993 cand Roxette devenea prima trupa nevorbitoare de limba engleza care canta la “MTV Unplugged”. “Almost Unreal” devine hit al verii in Europa si este luat pe coloana sonora a filmului “Super Mario Bros”.

Ascultam la mari concerte de pe scenele lumii la RRA Roxette - MTV Unplugged 1993!

Zucchero și Creedence Clearwater Revival
Mari Concerte pe scenele lumii 27 Iulie 2016, 15:17

Zucchero și Creedence Clearwater Revival

Il ascultam in aceasta nopate la mari concerte de pe scenele lumii, la RRA, in 2 ore de maiestrie muzicala - Zucchero - Live...

Zucchero și Creedence Clearwater Revival
Kelly Family și Eros Ramazzotti
Mari Concerte pe scenele lumii 28 Iunie 2016, 14:13

Kelly Family și Eros Ramazzotti

Îi puteți asculta pe 28 iunie pe Kelly Family și Eros Ramazzotti cu Live, live, live 1998 și Eros Live World Tour 2009.

Kelly Family și Eros Ramazzotti
Barbra Streisand și Peter Gabriel
Mari Concerte pe scenele lumii 03 Mai 2016, 15:48

Barbra Streisand și Peter Gabriel

Ediția din 4 mai.

Barbra Streisand și Peter Gabriel
Christopher Anton Rea și Alanis Morissette la "Mari Concerte"
Mari Concerte pe scenele lumii 25 Aprilie 2016, 15:33

Christopher Anton Rea și Alanis Morissette la "Mari Concerte"

Îi puteți asculta pe Christopher Anton Rea și Alanis Morissette pe 28 aprilie.

Christopher Anton Rea și Alanis Morissette la "Mari Concerte"
Cher și Eric Clapton
Mari Concerte pe scenele lumii 01 Martie 2016, 19:38

Cher și Eric Clapton

La maric concerte la RRA ascultam Cher – Las Vegas Nights 2013 și Eric Clapton - forever man.

Cher și Eric Clapton
Live, live live - The Kelly Family
Mari Concerte pe scenele lumii 15 Februarie 2016, 20:18

Live, live live - The Kelly Family

Kelly Family astazi la mari concerte de pe scenele lumii la RRA: Live, live, live 1998!

Live, live live - The Kelly Family
Mari concerte: Zucchero
Mari Concerte pe scenele lumii 09 Noiembrie 2015, 15:12

Mari concerte: Zucchero

La RRA, 2 ore de maiestrie muzicala - Zucchero - Live In Italy 2008,

Mari concerte: Zucchero
Cher și Peter Gabriel
Mari Concerte pe scenele lumii 27 Octombrie 2015, 15:00

Cher și Peter Gabriel

La mari concerte de pe scenele lumii la RRA ascultam Cher - Live The Farewell Tour 2003 și Peter Gabriel - Secret World Live...

Cher și Peter Gabriel