Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 08 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Purcaru

27 Februarie 2018
Vizualizari: 1160
Comentează add

Fostul director al Serviciului Român de Informaţii, ambasadorul României la Washington, George Maior, este audiat în Comisia parlamentară pentru controlul activităţii SRI.

George Maior, audiat în Comisia parlamentară pentru controlul SRI

catalin-purcaru

George Maior. Foto: wikipedia.org.

Fostul director al Serviciului Român de Informaţii, ambasadorul României la Washington, George Maior, este audiat la această oră în Comisia parlamentară pentru controlul activităţii SRI.

De aproximativ două ore, ambasadorul George Maior este audiat în comisie.

Înainte de începerea şedinţei, fostul director al SRI a declarat că în toată perioada în care s-a aflat la conducerea instituţiei a acţionat în baza legii.

Mai mult, SRI a devenit una dintre cele mai apreciate instituţii din domeniu la nivel glohal, a subliniat George Maior.

George Maior: Consider că mi-am făcut foarte bine datoria în calitate de director al SRI.

Serviciul a ajuns una dintre cele mai respectate instituţii în comunitatea de servicii de informaţii, occidentală şi nu numai.

Consider că întotdeauna am acţionat în spiritul legalităţii... Am venit de bună-credinţă să răspund la toate întrebările Comisiei.

Fostul director al SRI ar urma să le prezinte parlamentarilor din comisie un document privind activitatea instituţiei pentru toată perioada în care s-a aflat la conducerea Serviciului.

Discuţiile din comisie se desfăşoară în contextul în care mai multe persoane audiate până acum au vorbit despre implicarea SRI în activitatea unor instituţii ale statului.

Trebuie spus că audierea ambasadorului a fost programată încă de la începutul lunii, după întâlnirea dintre George Maior şi preşedintele comisiei, senatorul social-democrat Claudiu Manda.

Fostul director al SRI, George Maior, afirma la acel moment că nu are nicio reţinere să se prezinte la invitaţia comisiei şi preciza că este în interesul tuturor să fie clarificate anumite aspecte prezentate în spaţiul public. S

ăptămâna viitoare este aşteptat la Comisia pentru controlul activităţii SRI şi fostul adjunct al instituţiei, Florian Coldea.

 


Etichete George MaiorComisia parlamentară pentru controlul activităţii SRI

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live