Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: "ANTENA PARTIDELOR PARLAMENTARE" (emisiune conf.Legii 41/1994) Miercuri, 30 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Paul Poteraşi

16 Martie 2012
Vizualizari: 1341
Comentează add

Starul hollywoodian a fost arestat la Washington în timp ce protesta alături de mai mulţi membri din Camera reprezentanţilor faţă de "crimele de război comise de administraţia de la Khartoum".

George Clooney, arestat în faţa ambasadei Sudanului George Clooney, arestat în faţa ambasadei Sudanului - Conține video

paul-poterasi

Actorul american George Clooney a fost arestat. Foto:  Reuters.

Actorul american George Clooney a fost arestat, vineri, la Washington, în timp ce manifesta în faţa ambasadei Sudanului, unde protesta faţă de crimele de război comise, în opinia sa, de administraţia de la Khartoum în partea de sud a acestei ţări, informează AFP.
   
George Clooney, alături de mai mulţi membri din Camera reprezentanţilor şi alţi protestatari, a fost încătuşat şi urcat într-o dubă de poliţie.

Protestatarii îl acuzau pe preşedintele Sudanului, Omar Hassan al-Bashir, de provocarea unei crize umanitare şi blocarea intrării alimentelor şi ajutoarelor în Munţii Nuba, aproape de graniţa ţării cu Sudanul de Sud, potrivit Associated Press.

Actorul american a spus în faţa numeroaselor camere de luat vederi prezente la faţa locului că solicită guvernului sudanez să permită comunităţii internaţionale să trimită ajutoare umanitare în această ţară, "înainte ca aceasta să devină cea mai gravă criză umanitară de pe suprafaţa globului".
   
Starul hollywoodian a efectuat recent o vizită în Kordofan de Sud, o regiune administrativă a Sudanului, unde luptele dintre armata guvernului central de la Khartoum şi forţele rebele, favorabile unei alipiri la Sudanul de Sud, au determinat înfometarea populaţiei locale.
   
Video: George Clooney a fost arestat la Washington.


Întors recent în SUA dintr-o misiune în Kordofanul de Sud, George Clooney a declarat marţi că forţele armate sudaneze comit "crime de război" atacând civili în această regiune.

George Clooney şi-a câştigat renumele ca actor, producător, producător executiv, scenarist şi regizor.

Fiul unui jurnalist, George Clooney este un partizan foarte activ al Primului Amendament şi, totodată, un activist dedicat cauzelor umanitare.

În loc să-şi limiteze acţiunile devenind politician, George Clooney spune că preferă actele caritabile, care includ şi campaniile care au scopul de a atrage atenţia comunităţii internaţionale asupra referendumului istoric organizat recent în Sudan prin care provincia din sudul acestei ţări, cu o populaţie majoritar creştină, a devenit un stat independent.
   
În 2006, George Clooney a primit trei nominalizări la premiile Oscar - pentru cea mai bună regie, cel mai bun scenariu original (împreună cu Grant Heslov), pentru "Noapte bună şi noroc/ Good Night and Good Luck", şi pentru cel mai bun rol secundar, în "Syriana", pentru care a şi primit un trofeu din partea Academiei de film americane.

Aceasta a fost pentru prima dată în istoria Oscarurilor când cineva a fost nominalizat în acelaşi an pentru interpretare şi regie, pentru două filme diferite.

Pentru rolul din "Syriana", George Clooney a câştigat şi Globul de Aur.

Organizaţia Naţiunilor Unite estimează că în Sudan au murit aproximativ 300.000 de persoane, iar 2,7 milioane sunt refugiaţi, de la începutul conflictului din Darfur, în 2003.


Etichete George ClooneyWashingtonSudancrimerăzboi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live