Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: La minut Miercuri, 26 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Amalia Bojescu

8 Ianuarie 2019
Vizualizari: 570
Comentează add

Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, participă la Bruxelles la reuniunea Consiliului Afaceri Generale.

George Ciamba participă la reuniunea Consiliului Afaceri Generale

amalia-bojescu

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba.Foto: Agerpres.

Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, participă astăzi la Bruxelles la reuniunea Consiliului Afaceri Generale, iar unul dintre subiectele de pe agenda întâlnirii este lista de priorităţi pe care România le are la Preşedinţia Consiliului UE.

Şedinţa Consiliului Afaceri Generale este în plină desfăşurare, este prima şednţă ministerială prezidată de România, ţara noastră fiind reprezentată de ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba.

Acesta a prezentat partenerilor europeni priorităţile ţării noastre pentru cele şase luni de mandat.

Acestea vizează între altele reducerea decalajelor dintre regiuni, o dezvoltare durabilă şi echitabilă pentru toţi cetăţenii, securitatea UE, dar şi promovarea politicii de extindere.

Un alt subiect important pe agenda de astăzi este cadrul financiar multianual, România va informa miniştrii statelor membre cu privire la planurile sale pentru perioada următoare.

Subiectul va fi pe agenda fiecărui Consiliu Afaceri Generale, iar România şi-a propus să obţină în perioada mandatului său cât mai multe acorduri politice pe diferite proiecte.

Pe de altă parte, România a ţinut în mod special să includă pe agenda Consiliului de astăzi o discuţie privind combaterea dezinformării online, văzută ca principala ameninţare la adresa democraţiei în UE.

Ministrul Ciamba spunea că este o discuţie strategică şi necesară din perspectiva alegerilor pentru Parlamentul European, iar comunicarea instituţiilor europene cu cetăţenii este importantă.

România susţine că alegerile europarlamentare din luna mai trebuie protejate de orice fel de interferenţe care pot destabiliza procesul electoral.

La finalul acestei şedinţe este aşteptată o conferinţă de presă susţinută de ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba.
 


Etichete Președinția României la Consiliul UEministrul delegat pentru afaceri europeneGeorge Ciambareuniunea Consiliului Afaceri Generale

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live