Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: NUMAI MUZICA Joi, 23 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

11 Martie 2019
Vizualizari: 453
Comentează add

La Bucureşti începe în această seară reuniunea informală a Consiliului Afaceri Generale, organizată de Preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene.

George Ciamba - despre reuniunea informală a Consiliului Afaceri Generale

carmen-gavrila

Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba. Foto: romania2019.eu

La Bucureşti începe în această seară reuniunea informală a Consiliului Afaceri Generale, organizată de Preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene.

În deschidere va avea loc o discuţie cu reprezentanţii ţărilor care sunt în prezent candidate la aderarea la forul comunitar, i-a declarat redactorului nostru Carmen Gavrilă ministrul afacerilor europene, George Ciamba:

George Ciamba: Noi am dorit ca la această reuniune, la Bucureşti, informală, să avem o interacţiune cu ţările membre, să ne spună unde stau în ceea ce priveşte capitolele de negociere, cât şi procesul de reforme şi în consecinţă vom informa Consiliul şi bineînţeles, tocmai în ideea pe care am avut-o, că preşedinţia României are ca prioritate extinderea şi avansarea procesului de extindere, fie că este vorba de deschiderea de capitole de negociere, fie că este vorba de reluarea practicii de consilii de asociere, fie că este vorba de deschiderea negocierilor, pentru unele ţări, de capitole de negociere pentru prima dată, /că/ putea să aibă loc la Consiliul Afaceri Generale din iulie.

Reporter: La ce să ne aşteptăm, concret? Ce şanse sunt să se întâmple aceste lucruri până la finalul preşedinţiei române a Consiliului?

George Ciamba: Noi facem tot ce putem şi tocmai faptul că am pus pe agenda Consiliului Afaceri Generale informal, aşa cum am pus şi pe agenda întâlnirii de tip Gymnich, adică Consiliul Afaceri Externe informal, discuţia vizavi de extindere arată tocmai poziţia noastră politică. Deci, până la urmă, este vorba şi de voinţa noastră politică, a preşedinţiei. Bineînţeles că este nevoie şi de ceilalţi actori instituţionali să fie pe aceeaşi lungime de undă. Dar noi facem tot ceea ce putem, astfel încât să facilităm un rezultat cât mai bun, care să însemne deschidere de negocieri, să însemne deschidere de capitole de negociere şi, de asemenea, reluarea unei cooperări instituţionale prin Consiliile de Asociere.
 


Etichete Preşedinţia României la Consiliul UEreuniunea informală a Consiliului Afaceri Generaleministrul afacerilor europeneGeorge Ciamba

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live