Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Vineri, 28 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alin Şerbănescu

28 Noiembrie 2014
Vizualizari: 943
Comentează add

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a spus că mandatul primit în 2012 trebuie continuat.Partidul a hotărât excluderea lui Mircea Geoană, Marian Vanghelie şi Dan Şova.

Geoană, Şova şi Vanghelie, "excluși din PSD"

alin-serbanescu

Lideri PSD. Arhivă/Foto: facebook.com/psdbiroupresa.

Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis, joi, continuarea guvernării, excluderea din rândurile sale a unor membri marcanţi şi organizarea la primăvară a congresului partidului.

A fost prima reuniune a unui for de conducere al social democraţilor după pierderea alegerilor prezidenţiale.

O şedinţă tensionată, lungă, dar necesară, după cum declara la finalul acesteia, preşedintele PSD, premierul Victor Ponta.

O echipă unită şi un nou proiect politic care să asigure câştigarea viitoarelor bătălii electorale fie locale sau parlamente, fie europarlamentare sau prezidenţiale, aceasta este dorinţa actualei conduceri a PSD exprimată de liderul partidului Victor Ponta.

Comitetul executiv al PSD a decis în majoritate că Mircea Geoană şi Marian Vanghelie nu pot fi parte a acestor proiecte şi ca urmare au fost excluşi din partid. Deşi exclus la rândul său din PSD, Dan Şova rămâne totuşi fidel social-democraţiei, iar foştii săi colegi se bazează pe susţinerea lui în parlament pentru iniţiativele importante.

"PSD trebuie să scape de eticheta de partid comunist"

Liderul PSD, Victor Ponta atrage atenţia şi că PSD trebuie să scape de eticheta de partid comunist, corupt şi condus de baronii locali pentru a avea şanse în viitor.

"Cei 80 de colegi care au votat 'pentru' au considerat că este un moment în care fiecare trebuie să meargă pe drumul lui. Am vorbit despre viitor aici şi despre faptul că o echipă trebuie să fie coezivă ca să aibă o şansă să reziste în momente dificile", a spus Victor Ponta.

Fostul vicepreşedinte PSD, Marian Vanghelie s-a arătat extrem de nemulţumit după ce a fost exclus din partis şi a ameninţat că se va îndrepta către o nouă construcţie politică.

"Nu am văzut în viaţa mea asemenea execuţie nici la Partidul Comunist. Le e frică de un congres adevărat şi au vrut să ne dea afară din partid. O să rămâneţi surprinşi ce se va întâmpla şi cine vine cu mine", a declarat Marian Vanghelie.

Conducerea PSD a mai decis să organizeze anul viitor în luna martie congresul partidului şi totodată să rămână la guvernare.

După ce UDMR a hotărât să renunţe, PPDD a anunţat că este dispus să intre într-o nouă coaliţie de guvernare alături de PSD, UNPR, PC şi PLR.

Premierul Victor Ponta doreşte însă ca o nouă formulă restructurată a executivului să fie supusă votului de încredere al parlamentului.


Etichete Partidul Social Democratpremierul Victor PontaSD-UNPR-PCPartidul Liberal ReformatorMircea GeoanăMarian VanghelieDan Şovaexcludere

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live