Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Sâmbătă, 15 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

RADOR

8 Iulie 2020
Vizualizari: 1012
Comentează add

Tinerii sunt cei care, pe termen mediu și lung, vor suferi cele mai grave efecte socio-economice. În Italia, mai mult ca în oricare altă parte.

Generația "lockdown" caută cu disperare locuri de muncă #pandemie

rador

Foto: Arhivă.

Contracția economiei globale, din cauza pandemiei, va avea un efect asupra lumii muncii.

Potrivit Organizației Mondiale a Muncii, 94% dintre lucrători trăiesc în țări în care au fost puse în aplicare măsuri de izolare care au avut un impact important asupra activităților productive.

Iar tinerii sunt cei care, pe termen mediu și lung, vor suferi cele mai grave efecte socio-economice. În Italia, mai mult ca în oricare altă parte.


Potrivit celui mai recent raport al Organizației Internaționale a Muncii, cea mai afectată este populația cu vârste cuprinse între 20 și 29 de ani, iar de la începutul lunii martie, unul din șase tineri și-au pierdut locul de muncă.


Viitorul celei care a fost numită deja generaţia lockdown riscă să fie compromis din cauza șocurilor sistemice legate de sectorul muncii. Iar părăsirea Italiei, o opțiune care până acum reprezenta o posibilă cale de evadare, în acest moment, având în vedere situaţia generalizată de criză, ar putea fi imposibilă. (Euronews)

(RS)


Etichete Generația lockdownlocuri de muncă(RS)organizatia mondiala a munciicoronavirusitaliapopulatie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live