Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Marţi, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

1 Octombrie 2019
Vizualizari: 986
Comentează add

Participarea Șefului Statului Major al Apărării la ceremonia de predare-primire a funcției de Președinte al Comitetului Întrunit al șefilor Statelor Majore al SUA.

Generalul Nicolae-Ionel Ciucă continuă vizita oficială în SUA

radu-dobritoiu

 Generalul Nicolae-Ionel Ciucă, șeful Statului Major al Apărării, a participat luni,  30  septembrie, la ceremonia de predare-primire a funcției de președinte al Comitetului Întrunit al Șefilor de State Majore (CJCS), organizată în Washington, D.C.

Generalul Joseph F. Dunford Jr. a predat funcția generalului Mark Milley, fostul șef al Statului Major al Forțelor Terestre ale SUA.

Președintele Comitetului Întrunit al Șefilor de State Majore este principalul consilier pe linie militară al Președintelui Statelor Unite ale Americii, iar din comitet fac parte vicepreședintele CJCS, șeful Statului Major al Forțelor Terestre, șeful Statului Major al Forțelor Navale, șeful Statului Major al Forțelor Aeriene, comandantul Marine Corps și șeful Gărzii Naționale.

Participarea la activitate a constituit cadrul formal și informal pentru interacțiunea cu personalități din zona politico-militară a statelor care au parteneriate strategice cu SUA și pentru promovarea României ca pilon de securitate în flancul sud-estic al NATO.

Cu prilejul participării la ceremonie, generalul Ciucă a avut o întrevedere cu șeful Gărzii Naționale din SUA, generalul Joseph L. Lengyel, activitate la care a participat și șefului Gărzii Naționale a Statului Alabama, generalul-maior Sheryl Gordon. Discuțiile purtate au vizat consolidarea Programului de Parteneriat Statal (SPP) și identificarea de activități bilaterale care se pot derula în viitor între Armata României și Garda Națională a Statului Alabama (ALNG). Cooperarea dintre Armata României și Garda Națională a Statului Alabama se desfășoară de peste 25 de ani.

 Programul vizitei șefului Statului Major al Apărării în SUA a cuprins și întrevederi cu generalul Richard D. Clarke, comandantul Comandamentului Forțelor pentru Operații Speciale al SUA (US SOCOM), cu generalul Kenneth F. McKenzie Jr., comandantul Comandamentului Central  (USCENTCOM) și cu generalul David H. Berger, comandantul Corpului de Infanterie Marină al SUA (US Marine Corps).


Etichete general Nicolae Ciucasef SMAp Nicolae Ciuca

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live