Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 24 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mario Balint, trimis special RRA în Afganistan

24 Februarie 2018
Vizualizari: 9612
Comentează add

La Centrul Regional de Pregătire Militară din Kandahar a avut loc ceremonia de absolvire a cursurilor de specialişti organizate de Instructorii Coaliţiei din cadrul TAAC- South.

Generalul Nazar mulțumește României

mario-balint-trimis-special-rra-in-afganistan

Generalul Nazar. Foto: Mario Balint.

La Centrul Regional de Pregătire Militară din Kandahar a avut loc ceremonia de absolvire a cursurilor de specialişti organizate de Instructorii Coaliţiei din cadrul TAAC- South. Timp de cinci săptămîni, militarii Armatei Naţionale Afghane au dobîndit cunoştinţe aprofundate în infanterie, geniu, prim-ajutor, artilerie şi dezamorsare dispositive explosive. Majoritatea acesto cunoştinţe au fost transmise de către cei 10 instructori militari români din cadrul Echipei de Consiliere conduse de col. Mihai Anton.

Ceremonia a fost prezidată de general maior EMAM NAZAR, comandantul Corpului de Armată 205 din cadrul Armatei Naţionale Afghane, care în fiecare zi luptă cu forţele talibane în cele patru provincii din Sudul Afghanistanului. Cu prilejul ceremoniei, generalul Nazar a ţinut să mulţumească partenerilor români prezenţi în Afghanistan:

Pentru început, doresc să-mi exprim mulţumirile tuturor soldaţilor şi ofiţerilor români şi mai cu seamă membrilor echipei Advise Asissist and Trainers care reprezintă un model pentru soldaţii şi ofiţerii mei. De exemplu, prezenţa lor aici a insuflat un sentiment de mîndrie soldaţilor, ofiţerilor şi nouă, tuturor, prin experienţa lor transmisă la cursuri ne-au arătat cum să înfruntăm răul cu fruntea sus. Mulţumim Armatei Române! Mulţumirile mele ofiţerilor şi soldaţilor români care ne-au instruit! Mulţumim României şi cetăţenilor români! Sînt fericit să pot transmite mulţumirile mele românilor! Mulţumim că aţi lucrat cot la cot cu noi pentru ca ANA să devină mai bună în fiecare zi în lupta cu forţele răului!

Corpul 205 al Armatei Naţionale Afghane şi Districtul 404 de poliţie luptă împreună pentru a respinge atacurile luptătorilor talibani şi a păstra zonele eliberate. Aceştia sînt consiliaţi de cei 10 militari români a căror obiectiv principal este generarea unei forte credibile în măsură să susţină reformele Guvernului afghan şi statul de drept.


Etichete Generalul Nazarkandahar 2018poporul romanarmata romana

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live