Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LUMEA DE MAINE (R) Marţi, 04 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Internaţional

22 Iunie 2018
Vizualizari: 7608
Comentează add

Şeful Statului Major al Apărării, generalul dr. Nicolae Ionel Ciucă

Generalul Ciucă nu trece în rezervă înainte de încheierea mandatului său

radio-romania-international

Şeful Statului Major al Apărării, generalul dr. Nicolae Ionel Ciucă, nu intenționează să intre în politică la încheierea mandatului în cea mai importantă funcţie militară. Într-un interviu acordat pentru emisiunea "Jurnal militar", generalul Nicolae Ciucă a făcut precizări în legătură cu informațiile legate de trecerea în rezervă:

"Mai urmează 7 luni din mandat... Prin urmare în economia timpului 7 luni până când îmi voi încheia, în conformitate cu prevederile legii mandatul."

Generalul Nicolae-Ionel Ciucă a infirmat zvonul că va trece în rezervă înainte de termen, în interviul acordat pentru emisiunea Jurnal Militar de la Radio România Actualităţi. Este un zvon care, "întâmplător sau nu a a ajuns să fie transmis dintr-o parte în alta", a mai declarat cel mai important comandat militar în exerciţiu. Generalul dr. Nicolae-Ionel Ciucă a făcut următoarele precizări, pentru Redacţia Ora Armatei, în legătură cu acest subiect:

"Indiferent de circumstanțe nu voi ieşi la pensie înainte de terminarea mandatului. Cineva spunea că o vom face pentru că vom beneficia de avantaje financiare. Nu am venit în armată pentru astfel de motive, nu voi pleca din armată pentru că vom beneficia de bani în plus.

Dacă, cu adevărat ne interesa partea materială, puteam să fi optat pentru acest demers în august 2017. Nu am facut-o atunci, nu o facem acum şi nu o vom face până la finalul mandatului pentru că, din punctul meu de vedere, mai presus de orice avem în faţa noastră tot ceea ce înseamnă demnitate, onoare şi onestitate pentru funcţia şi demnitatea de a fi îmbrăcat haina militară. Al doilea argument cred că este la fel de important. Este cel legat de educaţia pe care noi o avem pentru a nu da înapoi înainte de a ne fi atins obiectivul. Vom continua linia noastră de îndeplinire a obiectivelor până la final".

Despre încheierea mandatului şi perioada de după trecerea în rezervă, generalul Nicolae-Ionel Ciucă a precizat:

Interviul integral cu generalul Nicolae Ciucă îl puteți asculta sâmbătă dimineață (23 iunie), de la ora 9.30, în cadrul emisiunii "Jurnal militar" difuzată de Radio România Actualităţi.


Etichete Exclusiv RadioGeneral Nicolae Ciucatrecere in rezerva Ciucaprecizari general Ciucageneralul Ciuca nu intra in politicamandat general Nicolae Ciuca

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live