Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI (DEZBATERE RRA) Marţi, 27 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Dumitrescu

16 Septembrie 2014
Vizualizari: 1064
Comentează add

Ministrul delegat pentru energie, Răzvan Nicolescu, a dat asigurări din nou că nu există niciun risc să suferim de frig la iarnă, nici dacă furnizările vor fi oprite în totalitate.

Gazprom reduce cu 10% livrarea de gaze către România

cristina-dumitrescu

Foto: captură Youtube.

Concernul Gazprom a decis să reducă, fără nicio explicaţie, cu 10% cantitatea livrată ţării noastre până duminică, aceasta după o reducere test de 5%, operată la sfârşitul săptămânii trecute.

Ministrul delegat pentru energie, Răzvan Nicolescu, a dat asigurări din nou că nu există niciun risc ca să suferim de frig la iarnă, nici dacă furnizările vor fi oprite în totalitate şi se vor relua la primăvară. 

În acest moment, România are în depozite două miliarde şi jumătate metri cubi de gaz, iar până la sfârşitul ciclului de înmagazinare va avea aproape trei miliarde metri cubi.

Producţia internă este de 11 miliarde de metri cubi, iar consumul total anual de 12 miliarde şi jumătate.

Deciziile unilaterale, luate fără explicaţii de Gazprom, se suprapun cu sancţiunile occidentale impuse Rusiei pentru implicarea în conflictul ucrainean, dar şi cu perioada de negocieri trilaterale Rusia-Uniunea Europeană-Ucraina pe tema livrărilor de gaz rusesc.

România nu este singurul stat afectat.

La sfârşitul săptămânii trecute, companiile de profil din Polonia şi Slovacia au anunţat că livrările de gaze ruseşti au fost reduse cu 45%, respectiv cu 10% faţă de cantităţile contractate.


Etichete GazpromreducerelivraregazeRusiaPoloniaUERomâniaUcrainaRăzvan Nicolescuenergieministruconsumproducţie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live