Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE (continuare) Luni, 15 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

9 Iunie 2015
Vizualizari: 1493
Comentează add

Gazprom nu va încheia cu Ucraina un nou contract privind tranzitul de gaze şi nu îl va prelungi pe cel actual după încetarea acestuia în anul 2019, spune președintele companiei.

Gazprom "nu va încheia un nou contract cu Ucraina"

alexandru-beleavski-moscova

Foto: Arhivă.

Rusia renunţă să mai transporte gaze prin Ucraina pentru clienţii europeni, deşi ruta alternativă din Turcia ar putea fi pusă sub semnul întrebării din cauza incertitudinii politice de la Ankara, unde rezultatele neconcludente ale alegerilor parlamentare obligă partidul peşedintelui Erdogan să încerce formarea unei coaliţii.

Gazpromul nu va încheia cu Ucraina un nou contract privind tranzitul de gaze şi nu îl va prelungi pe cel actual după încetarea acestuia în anul 2019, a declarat preşedintele concernului rus, Alexandr Medvedev.

El a confirmat astfel mai vechea intenţie a Rusiei de a renunţa definitiv la tranzitul de gaze prin ţara vecină, intenţie care a stat la baza proiectelor South Stream, în prezent abandonat, şi Turkish Stream, pe care Rusia intenţionează să îl lanseze în decembrie 2016.

Gazoductul Turkish Stream va traversa Marea Neagră până în Turcia europeană şi va continua până la graniţa cu Grecia, intenţionând însă prelungirea conductei spre Grecia, Macedonia, Serbia, Ungaria şi Austria.

Nu există şi nu pot exista nici un fel de riscuri pentru prima tranşă a gazoductului Turkish Stream, ale cărei gaze sunt destinate Turciei, a subliniat Alexandr Medvedev.

Cotidianul rus Komersant afirmă astăzi că pierderea majorităţii parlamentare de către partidul preşedintelui turc Erdogan creează incertitudinea în legătură cu viitorul gazoductului Turkish Stream, pentru care nu există până în prezent un acord guvernamental între Moscova şi Ankara.

Vicepreşedintele Gazprom a declarat însă că un asemenea acord ar putea fi semnat săptămâna aceasta.


Etichete GazpromRusiaUcrainagaze naturaleTurciaAnkaraSouth StreamMarea Neagra

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live