Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Sâmbătă, 26 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

9 Octombrie 2019
Vizualizari: 885
Comentează add

Republica Moldova va fi conectată la toate coridoarele energetice europene. Miniştrii de externe din România şi Moldova au închiat o foaie de parcurs comună.

Gazoductul Iaşi-Ungheni-Chişinău va deveni funcţional în primăvara 2020

radiojurnal

 

Gazoductul Iaşi-Ungheni-Chişinău va deveni funcţional în primăvara anului viitor, a declarat, astăzi, ministrul de externe, Ramona Mănescu, aflată într-o vizită în Republica Moldova.

Şefa diplomaţiei de la Bucureşti a precizat că prin această conductă Republica Moldova va fi conectată la toate coridoarele energetice europene.

Detalii are Cristina Popuşoi de la Radio Chişinău: Ministrul român de externe Ramona Mănescu şi omologul său din Republica Moldova, Nicu Popescu, au semnat o foaie de parcurs comună. Documentul se referă la colaborarea pe domeniile: interconectare energetică, securitate, infrastructură de transport, agricultură, justiţie, educaţie şi afaceri interne. Cei doi miniştri au vorbit despre proiectele comune în beneficiul cetăţenilor moldoveni, este vorba despre construcţia de poduri între Republica Moldova şi România, posibilitatea de a elimina tarifele la roaming şi construcţia gazoductului.

Reporterul Cristina Păpuşoi a mai transmis că şeful Diplomaţiei de la Chişinău, Nicu Popescu, a apreciat progresele semnificative la construcţia gazoductului Iaşi-Ungheni-Chişinău şi că  ministrul Ramona Mănescu a vizitat şantierul de construcţii pentru blocul administrativ al gazoductului Iaşi-Ungheni-Chişinău şi pentru staţia de racordare din apropierea Capitalei.


Etichete GazoductIaşi-Ungheni-ChişinăuRepublica Moldovaconectarecoridoare energetice europene

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live