Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Dragomir

31 Iulie 2018
Vizualizari: 647
Comentează add

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei aminteşte că, de la întâi aprilie 2017, preţul de achiziţie a gazelor din producţia internă s-a liberalizat.

Gazele se scumpesc de miercuri, 1 august, cu 5 procente

mihaela-dragomir

 

Preţul gazelor naturale creşte pentru consumatorii casnici, de la 1 august, cu 5,83 la sută, informează Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei.

Decizia a fost luată de ANRE în baza solicitările furnizorilor de gaze naturale pentru ajustarea preţurilor.  Comunicatul ANRE aminteşte că, de la întâi aprilie 2017, preţul de achiziţie a gazelor din producţia internă s-a liberalizat, iar producătorii le pot vinde la un preţ care nu mai este reglementat.

În prezent, gazele naturale de provenienţă internă se vând pe piaţa concurenţială, inclusiv pentru clienţii casnici, preţul de achiziţie al acestora fiind stabilit în mod liber, pe baza cererii şi a ofertei.
 
Potrivit unui proiect de Hotârâre de Guvern publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice, preţul maxim de vânzare a gazelor naturale din producţia internă la producători ar putea fi plafonat la 55 lei /Mwh până la 30 iunie 2021.
 

Etichete Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul EnergieiANREgazepreţscumpire

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live