Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100 DE MINUTE BUNE Miercuri, 22 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

2 Aprilie 2018
Vizualizari: 2029
Comentează add

Gazele se scumpesc cu 10% începând de la 1 aprilie, pentru consumatorii casnici alimentaţi de Engie România, principalul furnizor de gaze pe piaţa reglementată.

Gazele se scumpesc cu 10% începând de la 1 aprilie

florin-lepadatu

 

Gazele se scumpesc cu 10% începând de la 1 aprilie, pentru consumatorii casnici alimentaţi de Engie România, principalul furnizor de gaze pe piaţa reglementată, potrivit unei decizii a Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei.

Engie deserveşte aproximativ 1,65 milioane de clienţi din Bucureşti şi din 19 judeţe din sudul României, după ce a achiziţionat, în 2005, fostul Distrigaz Sud.

"Pentru operatorul economic Engie România SA se va înregistra o creştere de preţ pentru furnizarea reglementată aplicată clienţilor casnici, creştere datorată, în principal, corecţiilor aplicate pentru perioada trimestrului IV 2016 - trimestrului I 2018, când preţul practicat a fost mai mic decât costurile aferente furnizării, ceea ce înseamnă o creştere de 1,2 bani/kWh, de la 11,8 la 13 bani/kWh", spun specialiştii ANRE.

Totodată, ANRE a decis ca preţul gazelor livrate de ceilalţi furnizori să rămână neschimbat de la 1 aprilie 2018.

Autoritatea reaminteşte că a fost implementat cadrul legal care permite tuturor consumatorilor să îşi aleagă furnizorul de gaze naturale.

Procesul de schimbare a furnizorului este gratuit, nu implică modificări de ordin tehnic şi orice client final casnic de gaze naturale poate să treacă de la furnizarea în regim reglementat, la furnizarea în regim concurenţial.   

 

Etichete Gaze

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live