Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Joi, 25 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

18 Iunie 2018
Vizualizari: 632
Comentează add

Recent, ministrul energiei, Anton Anton, a susţinut că preţul gazelor naturale nu va creşte, fără a-şi argumenta aprecierea.

Gazele naturale vor fi mai scumpe iarna viitoare

radiojurnal

 

Gazele naturale vor fi mai scumpe iarna viitoare, deoarece preţul petrolului a crescut foarte mult în ultima perioadă, estimează Vasile Ciolpan, directorul Departamentului de Comercializare Energie din cadrul Romgaz.

El a explicat la o conferinţă de specialitate că în sezonul rece sunt folosite gaze naturale din producţia internă, plus cele din depozite şi importuri pentru vârfurile de consum, import care a existat în fiecare iarnă în funcţie de temperaturi şi de cerere.   

"Depinde ce urmează după această vară, dacă vor fi consumate în produse de energie electrică sau nu. Ne aşteaptă o vară mai secetoasă sau nu; în funcţie de asta se poate determina necesarul pentru la iarnă şi nu e exclus să fie importuri făcute acum, pentru la iarnă şi diferenţa din depozit", a declarat Vasile Ciolpan. 

La sfârşitul lunii trecute, directorul general al E.ON România, Frank Hajdinjak, declara că preţul gazelor pe piaţa românească, atât cele de producţie internă, cât şi cele de import, va creşte semnificativ iarna următoare, ca urmare a majorării cotaţiilor petroliere.

Însă ministrul energiei, Anton Anton a susţinut cu aproximativ două săptămâni în urmă că acest lucru nu se va întâmpla, fără a-şi argumenta aprecierea.

 

Etichete Vasile CiolpanRomgazE.ON RomâniaFrank HajdinjakAnton Antongaze naturale

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live