Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Tatal nostru * Imnul national Luni, 29 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dana Costea

10 Iulie 2013
Vizualizari: 1535
Comentează add

Ministrul român de externe a menţionat la Moscova interesul României de eliminare a intermediarilor din procedura de importare a gazelor naturale, pentru ca preţul să scadă.

Gaze ruseşti mai ieftine "prin eliminarea intermediarilor"

dana-costea

Foto: Arhivă

Autorităţile de la Bucureşti îşi propun ca interesele producătorilor români să fie mai bine promovate pe piaţa rusă, dar şi să obţină un preţ mai mic pentru gazele naturale importate din Rusia, a declarat ministrul de externe, Titus Corlăţean, într-un interviu acordat corespondentului nostru la Moscova, Alexandr Beleavski, la încheierea vizitei în Rusia.

Dosarul economic a fost abordat de ministrul român de externe, Titus Corlăţean, în discuţiile pe care le-a avut la Moscova cu omologul său rus, Serghei Lavrov.

Titus Corlăţean a menţionat la Moscova interesul României de eliminare a intermediarilor din procedura de importare a gazelor naturale, astfel încât preţul plătit să poată scădea.

"Cei care răspund de ambele părţi la nivel guvernamental, la nivelul companiilor să aibă o discuţie directă şi dacă se poate negocieri directe pentru o relaţie directă, fără intermediari, atunci când vorbim de exportul de gaze din Rusia spre România.

"Intermediarii în mod inevitabil ridică preţul gazelor şi atunci la nivelul mediului economic şi la nivelul populaţiei are de suferit", spune Titus Corlăţean.

Pe fondul semnalelor pozitive lansate în ultima perioadă de ambele părţi, vizita ministrului Titus Corlăţean la Moscova este consacrată reluării dialogului diplomatic şi politic direct la nivel superior şi impulsionării relaţiilor economice.

România este interesată în promovarea intereselor producătorilor români pe piaţa rusă, dar şi într-un preţ mai mic la gazele importate din Rusia.

Audio: Interviu acordat corespondentului nostru la Moscova, Alexandr Beleavski, de ministrul de externe, Titus Corlăţean, la încheierea vizitei în Rusia.


Etichete Titus CorlăţeanSerghei LavrovRomâniaRusiagaze

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live