Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINAL - continuare Joi, 27 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, Ierusalim

4 Iunie 2018
Vizualizari: 1554
Comentează add

Parada din Tel Aviv este cel mai mare eveniment de acest gen din Asia şi Orientul Mijlociu.

Gay Pride Tel Aviv 2018

dragos-ciocarlan-ierusalim

Foto: Dragos Ciocarlan

Tel Avivul este împodobit în culorile curcubeului pentru cea mai mare paradă a mândriei: Gay Pride a comunităţii LGBT. Organizatori sunt Primăria şi Centrul Gay Tel Aviv, iar apogeul evenimentului este aşteptat pe 8 iunie.

Sute de mii de oameni vor participa la un marş al diversitatii care se va încheia pe faleza oraşului cu un uriaş spectacol în aer liber.

Tema Pride Parade - Parada Mândriei,  la Tel Aviv, în acest an este 'Comunitatea face istorie', celebrând trei repere istorice: 10 ani de la înfiinţarea Centrului Gay Tel Aviv, 20 de ani de la prima ediţie Tel Aviv Pride şi 70 de ani de independenţă ai statului Israel.

Începând de duminică, sute de mii de oameni din Israel şi din lumea întreagă participă la Tel Aviv la petreceri în aer liber, evenimente, spectacole care reprezintă comunitatea vibrantă a LGBT Tel Aviv, culminând cu parada masivă pe străzile oraşului în 8 iunie.

Parada din Tel Aviv este cel mai mare eveniment de acest gen din Asia şi Orientul Mijlociu.

În plus, sute de mii de oameni care nu aparţin comunităţii LGBT, ca în fiecare an, îşi vor exprima simpatia fără prejudecăţi faţă de această comunitate care este o realitate în întreaga lume, inclusiv în România.

La Tel Aviv, principalele străzi sunt împodobite cu steagurile multicolore reprezentative.

Primăria, principalul organizator, a distribuit afişe imense cu sloganul: 'Respectă-ţi vecinii!' Pentru prima oară, Muzeul Naţional al statului Israel găzduieşte o expoziţie specială despre comunitatea LGBT în imagini şi este proiectat filmul "Golden Boy".

Mâine, Opera Israel aduce un omagiu marilor dive care şi-au manifestat respectul faţă de comunitatea LGBT: Julia Andrews, Barbra Streisand, Ella Fitzgerald, Liza Minnelli, Whitney Houston, Edith Piaf şi Dolly Parton.

La Cinemateca Tel Aviv are loc Festivalul de film LGBT, unic în Orientul Mijlociu.

Evenimentul central va fi în 8 iunie, pe faleză, la Tel Aviv, şi fireşte, cu prezenţa câştigătoarei concursului Eurovision din acest an, Netta Barzilai.


Etichete Gay PrideTel AvivIsraelLGBT

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live