Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Joi, 29 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

1 Martie 2015
Vizualizari: 874
Comentează add

Prin votul publicului, trofeul Gaudeamus pentru edituri a revenit editurii Humanitas, urmată de Curtea Veche şi Editura Niculescu.

Gaudeamus Radio România organizat la Craiova se încheie azi

radiojurnal

Gaudeamus Craiova. Foto: Oltea Serban Parau. 

Târgul de carte Gaudeamus, organizat la Craiova de Radio România se încheie astăzi. Cu puţin timp în urmă s-a terminat Gala laureaţilor acestei ediţii a manifestării, după cum relatează de la Radio România Oltenia, Simona Lica.

Reporter: Prin votul publicului, trofeul Gaudeamus pentru edituri a revenit editurii Humanitas, urmată de Curtea Veche şi Editura Niculescu. Trofeul pentru cea mai râvnită carte a târgului s-a acordat, tot prin votul publicului, volumului "O scurtă istorie ilustrată a românilor", autor Neagu Djuvara, apărut la Editura Humanitas. Premiul Educaţia a fost acordat Academiei de Ştiinţe Economice din Bucureşti. Câştigătorii finalei locale a concursului naţional de lectură Mircea Nedelciu sunt Maria Florina Tohăneanu, elevă la Colegiul Naţional Carol I, urmată de Anabel Orăscu şi Olivia Voican de la Colegiul Naţional Elena Cuza. Totodată, Editura Universitaria din Craiova a fost răsplătită cu premiul pentru stimularea interesului pentru lectură în rândul studenţilor. În cadrul proiectului "Cărţile se întorc acasă" au fost colectate circa 1.200 de volume de la vizitatorii târgului. Ioana Lădaru, redactor şef Radio România Oltenia Craiova, cea care a răspuns de organizarea acestei ediţii a Târgului Gaudeamus de la Craiova: 

Ioana Lădaru: Premiile acordate prin votul publicului sau prin tragere la sorţi au încununat munca tuturor din aceste zile. Editori, parteneri din presă, vizitatori şi, permiteţi-mi să spun, şi organizatori. Pentru că dacă îţi trec pragul târgului peste 13.000 de vizitatori, ai satisfacţia muncii împlinite şi ai siguranţa că mesajul pe care îl transmiţi este înţeles în totalitate. Floarea este un cadou pentru o zi, cartea - pentru o viaţă.


Etichete Târgul de carte Gaudeamusorganizat la CraiovaRadio Româniase încheie astăziGala laureaţilorRadio România Oltenia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live