Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Miercuri, 18 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

12 August 2017
Vizualizari: 385
Comentează add

Târgul de Carte Gaudeamus, organizat de Radio România, îşi deschide porţile la Mamaia, iar Radio Vacanţa împlineşte 50 de ani.

Gaudeamus 100, ediție aniversară la malul mării

radiojurnal

Zeci de evenimente editoriale şi muzicale, precum şi numeroase concursuri sunt pregătite pentru vizitatorii ediţiei cu numărul 100 a Târgului de Carte Gaudeamus, organizat de Radio România, care îşi deschide astăzi porţile la Mamaia, în Piaţeta Perla.

Tot acum se împlinesc şi 50 de ani de când emite Radio Vacanţa.

Managerul Radio Constanţa, Daniel Sârbu, a vorbit despre cele două evenimente:

Daniel Sârbu: 50 de ani de Radio Vacanţa reprezintă o poveste frumoasă şi un post de radio care se reinventează, un brand pe care Radio România îl are şi care va trebui ca în fiecare an să prezinte ceva nou, pentru că mulţi dintre noi îşi trăiesc sau îşi retrăiesc tinereţea alături de Radio Vacanţa. Este o provocare deosebită a aduce şi Târgul Gaudeamus la Mamaia, acolo unde clipele sunt preţioase pentru fiecare turist şi acolo unde din timpul puţin prezent în vacanţă, cineva îşi rupe pentru a intra şi a răsfoi o carte şi a o cumpăra.

Realizator: Cu ocazia dublului moment aniversar, Orchestrele Radio România vor susţine trei concerte, la care intrarea este liberă. Primul va avea loc diseară, la ora 20:00.

Violoncelistul Răzvan Suma, directorul Orchestrelor şi Corurilor Radio, a detaliat programul spectacolelor:

Răzvan Suma: Sunt trei formaţii muzicale. Vom începe cu Orchestra Naţională Radio şi vom avea un repertoriu foarte accesibil, de la Mozart la Vivaldi, de la muzică de film la valsuri, dansuri. Pe data de 14, Corina Chiriac, alături de dirijorul Ionel Tudor, Big Bandul Radio va avea un spectacol extraordinar, cu şlagăre din toate timpurile ale acestei mari cântăreţe şi pe data de 15, Orchestra de muzică populară va avea un spectacol extraordinar şi vor fi solişti, în special din Dobrogea, bineînţeles, dar din toate zonele ţării, alături de Adrian Grigoraş, dirijorul Orchestrei Populare Radio, vom avea un spectacol extraordinar.


Etichete Târgul de Carte Gaudeamusorganizat de Radio Româniaîşi deschide porţile la MamaiaRadio Vacanţa împlineşte 50 de anidaniel sarburazvan suma

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live