Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NATIONAL RADIOFONIC Miercuri, 20 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

28 Iunie 2017
Vizualizari: 5172
Comentează add

Interviu in exclusivitate cu fostul campion mondial la sah, realizat la Strasbourg de trimisul nostru special. Interviul este in limba engleza.

Garry Kasparov: Climatul din Rusia lui Putin este deteriorat Garry Kasparov: Climatul din Rusia lui Putin este deteriorat - Conține audio

radiojurnal

Fostul campion mondial la sah, Garry Kasparov, acum presedinte al Fundatiei pentru Drepturile Omului, unde ii succede lui Vaclav Havel, a participat la Strasbourg la o reuniune care precede prezentarea de joi, 29.06.2017, a raportului privind respectarea deciziilor CEDO de catre statele membre ale Consiliului Europei.

A fost prezentat pe larg cazul Alexey Piciughin, inchis in Rusia din 2003, probabil prima persoana retinuta in vestitul caz Yukos.

AUDIO: Dupa reuniune, Garry Kasparov i-a acordat un scurt interviu trimisului nostru, Sorin Croitorescu. Interviul este realizat in limba engleza.

Garry Kasparov: "Am venit aici pentru a vorbi despre cazul Piciughin, unul dintre cele mai grave exemple de încălcare a drepturilor omului şi a procedurilor legate, care depăşeşte cu mult dosarul Piciughin sau cel al  companiei Iukos.

Acest caz reflectă cât de deteriorat este climatul în Rusia lui Vladimir Putin şi cât de mare este voinţa acestuia de a încălca orice lege sau acord semnat chiar de el, dacă îi serveşte propriilor interese.

De aceea este foarte important să înţelegem cât de important este să punem presiune pe instituţiile politice şi să aducem în atenţie aceste încălcări. Simplele declaraţii de condamnare nu sunt de mare ajutor.
 

Cred că dezvoltarea durabilă poate avea loc doar democraţie, prin respectarea drepturilor omului şi economie de piaţă liberă."


Etichete kasparovdrepturile omuluiexclusiv onlineAlexey PiciughinRusia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live